Agenda

Door op volgende te klikken onderaan deze pagina, kunt u nog veel meer agendaberichten zien.

Inschrijving Voices4Xmas Kerstprojectkoor gestart

25 Sep 2018 - 23:00

Bodegraven - Kerst lijkt nog ver weg, maar de inschrijving voor het Voices4Xmas Kerstprojectkoor 2018 - de opvolger van het Groot Bodegraafs Kerstkoor - is inmiddels gestart.

Expositie zitobjecten Yani Chuang

25 Sep 2018 - 23:00

Gouda - Met de zitobjecten die Yani Chuang voor The Domestic Landscape heeft ontworpen laat zij de emotionele connectie tussen mens en dagelijkse objecten zien. "In dit project bevraag ik de manier waarop textiel functionaliteit beïnvloedt", verklaart ze.

Lezing over symbolen rond de dood in de schilderkunst

26 Sep 2018 - 20:00

Gouda - Als een geliefde overleden is, sta je met lege handen. Er is verdriet, pijn, boosheid of het gevoel met de ziel onder de arm te lopen. Beelden kunnen troost bieden. Marian van Caspel is kunsthistorica en weduwe. In deze lezing brengt zij een aantal inspirerende en troostende beelden van de dood in kaart.

Paddenstoelen in het Spookverlaat

27 Sep 2018 - 10:00

Alphen a/d Rijn - IVN Alphen aan den Rijn organiseert een paddenstoelenexcursie. Die wordt gehouden in het Spookverlaat aan de rand van Alphen, bij de wijk Kerk en Zanen. Voor IVN een nieuw ontdekt paddenstoelengebied.

 

Stichting Historische Kring Bodegraven

27 Sep 2018 - 20:00

Bodegraven

De Stichting Historische Kring Bodegraven is het naseizoen gestart en biedt weer een fotovoorstellingen aan, nu met als onderwerp oude foto’s Stationsweg-station en Spoorlaan. Het is de omgeving die in de eerste helft van de vorige eeuw ontstond, o.a. na demping van de z.g. spoorputten en waardoor het station beter bereikbaar werd. Waar waren die putten door ontstaan?

Lezing Fruit uit de kuip

27 Sep 2018 - 20:00

Alphen a/d Rijn - Lekker nu die worteltjes uit je eigen tuin en radijsjes en al die andere superverse groenten. Weet je dat je met weinig moeite volgend jaar ook fruit kunt kweken in je moestuin of op je balkon.

Workshops in Herfstprogramma Boskoop Creatief

27 Sep 2018 - 23:00

Boskoop - Er zijn veel nieuwe workshops waar er nog plek is. Een greep uit het sortiment is een aantal workshops met textiel: Experimenteel Batik, Macramé en Vega Vilt.

Filosofisch Cafe

28 Sep 2018 - 20:00

Alphen a/d Rijn - Is het internet een last aan het worden in plaats van een zegening? Eens zullen we terugverlangen naar het tijdperk van de tv, toen we nog konden vluchten in stompzinnige passiviteit, zonder de totale betrokkenheid te moeten vrezen die de nieuwe virtuele media van ons eisen. Robert Jacobsen. Dit zijn vragen waarover wij met u in discussie gaan.

Orgelconcerten in de Adventskerk

28 Sep 2018 - 20:15

Alphen a/d Rijn - REUBKE, LISZT en WAGNER is het thema van het eerste concert in de concertserie 2018-2019 en zal plaatsvinden op
vrijdag 28 september op het Steinmeyer-orgel (1922) in de Adventskerk, Julianastraat 69 te Alphen a/d Rijn. De vaste organist, onze stadsorganist Simon Stelling, zal dit concert geven.

 

 

Mr. Gerard Spong – In Vertrouwen

28 Sep 2018 - 20:30

Bodegraven - Een unieke college-voorstelling door niemand minder dan advocaat Mr. Gerard Spong.  Spong geeft een intrigerende kijk in het functioneren van een advocaat in strafzaken.