Reeuwijk-Brug wil geen waterwoningen in natuurgebied

15-05-2017 Reeuwijk-Brug - Ruim honderd mensen hebben afgelopen maandagavond in zalencentrum De Brug meegedacht over de woningbouwmogelijkheden in Reeuwijk-Brug. Woningbouwverenging Reeuwijk gaat renoveren, slopen en nieuwbouwen in Reeuwijk-West. Een mooi moment voor een nieuwe dorpsvisie volgens het college.
 

Wethouder Dirk-Jan Knol heeft volkshuisvesting in zijn portefeuille en stelde de concrete vraag: "Waar kan in Reeuwijk-Brug nog gebouwd worden?". Woningbouwvereniging Reeuwijk wil nog 100 extra sociale huurwoningen bouwen in Reeuwijk-Brug maar weet niet waar. Op posters werden enkel voorstellen gedaan om de discussie op gang te brengen.Wat de inwoners in ieder geval niet willen is dat er waterwoningen gebouwd worden in het natuurgebied aan de 's Gravenbroekseweg. Dat natuurgebied is in 1996 aangelegd op advies van Watersnip. Meer positief waren de inwoners over het voorstel om Miereakker te verbinden met Bruggehoofd. De hoogbouw op de Miereakker zou doorgetrokken kunnen worden en aansluiten op de Van Staverenstraat. Ook het idee om de sportvelden bij De Groene Zoom te verplaatsen naar de Reeuwijkse Hout werd redelijk positief ontvangen. Er werd ook geopperd om bedrijventerrein Zoutman te verplaatsen naar de andere kant van de A12 zodat er ruimte vrijkomt voor woningen.

Er zijn diverse post-its met adviezen geplakt en briefjes met opmerkingen ingezameld. De opmerkingen op de post-its zijn door striptekenaars verwerkt in tekeningen. Wethouder Dirk-Jan Knol kon aan het eind van de avond nog niet zeggen of er geniale ideeën tussen zaten. Hij moet de informatie nog verwerken.