Collegebesluit over gewijzigd standplaatsenbeleid ingetrokken

04-10-2017 Bodegraven-Reeuwijk - Het collegebesluit over het gewijzigde standplaatsenbeleid is ingetrokken. Dat vertelde wethouder Dirk-Jan Knol afgelopen woensdag aan de gemeenteraad. Het besluit is ingetrokken omdat de beeldvorming is ontstaan dat er een relatie is tussen het standplaatsenbeleid en de centrumvisie van de kern Bodegraven. Die verwarring bleek tijdens een discussie tussen de wethouder en Robert Smits (GL)  tijdens de commissie

Bestuur en financiën van vorige week woensdag.

Sterfhuiscontructie
De standplaatshouders met een standplaats in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kregen afgelopen zomer een brief van het college waarin stond dat hun contract voor onbepaalde tijd zou worden omgezet in een contract voor 10 jaar. Het aantal standplaatsen in Bodegraven en Reeuwijk-Brug zou teruggebracht worden tot twee door middel van een sterfhuisconstructie.

Afgelopen woensdag sprak standplaatshouder Paul Blonk de gemeenteraad toe. Hij vertelde dat hij erg geschrokken was van het woord sterfhuisconstructie, vooral "sterf" trof hem erg. Wethouder Dirk-Jan Knol legde uit dat het een gewoon woord is waarmee bedoeld wordt dat als er een standplaatshouder weg gaat, er geen nieuwe voor terug kan komen, tot het beoogde aantal is bereikt.

Onzekerheid voor standplaatshouders bij gewijzigd beleid
De standplaatshouders willen hun contract voor onbepaalde tijd niet opgeven omdat ze verzekerd willen zijn van hun mooie plek in Bodegraven-Reeuwijk. Ze hebben hier klandizie opgebouwd en geïnvesteerd in hun kraam. Paul Blonk heeft zelfs al een opvolger, zijn 17-jarige zoon. Overigens is het contract voor een standplaats persoonsgebonden, dus de zoon van Paul zal later zelf een contract moeten aanvragen. Als het beleid later alsnog wordt gewijzigd, is het maar de vraag of er dan een standplaats voor Blonk jr. vrij is. Een contract voor onbepaalde tijd zal er dan niet meer inzitten.