Woningen zonder gasaansluiting bouwen in Nieuwerbrug

05-10-2017 Nieuwerbrug - Het dorp Nieuwerburg wordt uitgebreid met ‘de Wijde Wiericke’. Een deel van de wijk wordt ingevuld met 28 kavels voor zelfbouw. Dat houdt in dat mensen zelf aan de slag gaan om hun woning naar hun eigen wensen te bouwen. Bijzonder aan het project is dat de toekomstige bewoners in het kader van duurzaamheid ‘gasloos’ zullen gaan bouwen.
 

Een deel van de grond van uitbreidingswijk ‘de Wijde Wiericke’ waar de zelfbouw op zal worden gerealiseerd is verkocht aan projectbureau Steenvlinder, dat op meerdere locaties in het land zelfbouw mogelijk maakt. Afgeopen donderdag werd de koopovereenkomst ondertekend door wethouder Kees Oskam van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en Marnix Norder van Steenvlinder.

 “De gemeente was op zoek naar vernieuwende, bijzondere woonvormen. Wij hebben de ambitie om onze nieuwbouwkavels gasloos en daarmee duurzaam te leveren”, zegt Hans Sparreboom, mede-initiatiefnemer van Steenvlinder. “Daarnaast zijn we promotors van zelfbouw, omdat we zien dat hierdoor op een organische manier veel diversiteit en woonplezier ontstaat.”

Het gaat in totaal om 28 kavels, zowel vrijstaand, halfvrijstaand als geschakeld. Hiermee komt er veel diversiteit in de samenstelling van huishoudens (starters, gezinnen, ouderen) en in de bouwstijlen. Alle kavels krijgen een kap en er wordt voldoende parkeerruimte gerealiseerd. Wethouder Oskam: “De gemeente Bodegraven-Reeuwijk geeft nieuwe duurzame woonvormen graag de ruimte. De zelfbouwkavels zijn een mooie aanwinst voor de wijk, het dorp Nieuwerbrug en de gemeente.”

Sparreboom voegt toe: “Nieuwerburg is een prachtige, groene omgeving met een pittoresk centrum en alle faciliteiten binnen handbereik. We hebben veel zin om hier aan de slag te gaan en te zorgen dat enthousiaste kopers hier hun eigen droomwoning kunnen realiseren.” De verwachte start van de verkoop is in maart 2018. De kavels worden ‘bouwrijp’ gemaakt door Steenvlinder, waarna de kopers kunnen starten met bouwen rond de zomer van 2019.

Zie ook: Warmopweg.nl