Sportprijzen 2017 voor Tirza v.d. Wolf, Sven Strijk en RVC ’33

13-01-2018 Reeuwijk-Brug – Tirza v.d. Wolf, Sven Strijk en RVC ’33 zijn de winnaars geworden van de sportprijzen 2017 van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Tirza v.d. Wolf werd sportvrouw. De atlete van SC Reeuwijk werd o.a. 4e op de 5 km tijdens het NK outdoor. Bij de mannen ging de titel sportman van het jaar naar Sven Strijk. De triatleet won afgelopen seizoen o.a. de triatlon van Oud-Gastel en Klazienaveen. Sportploeg werd wederom

RVC ’33. De Reeuwijk-Dorpers promoveerden naar de 1e klasse van het zondagamateurvoetbal. Bij de jeugdsporters gingen de prijzen naar Tes Schouten (zwemmen), Niels Zwijnenburg (waterpolo) en het VSTS A-meisjesteam (volleybal). Ook werden Tom v.d. Werf, Sander Hensen (beiden ESTO G-team) en Evelien van Dam (para tafeltennis) als sporters met een beperking in het zonnetje gezet.

De Sport Verdiensten Duimen werden uitgedeeld aan José Nicolaas (ESTO G-team) en John Peek (BZ&PC). Trainer van het jaar werd Koos van Zoest, de huidige trainer van Nieuwkoop. Op het sportgala werd ook stilgestaan bij het overlijden van Jan Schilt en Arjan Groenendijk. Laatstgenoemde was trainer bij RVC ’33 en kreeg nog postuum de oeuvreprijs.
 

• Bericht: André van Egdom

 

► Tirza v.d. Wolf van SC Reeuwijk werd sportvrouw van het jaar 2017.
► Triatleet Sven Strijk werd sportman van het jaar.
► In het midden Frank van Leeuwen die met RVC '33 weer sportploeg van het jaar werd. Naast hem Robin Benard (CKV Reeuwijk) en Kim de Vor (BZ&PC).