Party in het park

26 Apr 2018 - 19:00

Zwammerdam - De bands Helemaal Top en Fragment zorgen er op Koningsavond, voor dat het één groot feest wordt in het Ziendepark in Zwammerdam. Onder de noemer Party in het park verzorgen de bands afwisselend muzikale optredens die dankzij genereuze sponsoren ook nog eens gratis toegankelijk zijn.

Party in het park is de opvolger van Proms in het park: het grootschalige evenement dat het Oranje Comité Zwammerdam vorig jaar succesvol organiseerde en waarbij de nadruk lag op symfonische muziek. Dit jaar zorgen de twee gerenommeerde bands Helemaal Top en Fragment voor een muzikaal feest.

Op donderdagavond 26 april. Party in het Park start om 19.00 uur en duurt tot 22.00 uur en is gratis toegankelijk. De locatie is het Ziendepark, Zwammerdam

Met de Zwammerdamse zangers van Helemaal Top is het gegarandeerd feest, want vanaf de eerste noot die Sander, Toine en PJ zingen is het onmogelijk om stil te blijven staan. Helemaal Top brengt tophits van onder anderen Jan Smit, Robbie Williams en Guus Meeuwis en is razend populair in het Groene Hart. De Zwammerdamse zangers treden op Koningsavond afwisselend op met de Engels-Nederlandse band Fragment. Fragment een is een veel geziene gast op festivals en op feesten. Deze band brengt met een flinke dosis energie en humor aanstekelijke covers in een eigenwijs ‘Fragment’-jasje. Met humor en interactie maken zij de feestsfeer nog beter en knalt het dak eraf.

Liberty Tour
De Liberty Tour is een jaarlijkse herdenkingstocht op 5 mei. Een colonne historische voertuigen en een groep atleten leggen sinds 2016 elk jaar op 5 mei dezelfde route als de Prinses Irenebrigade ten tijde van de bevrijding in 1945. Dit jaar is de start in Zwammerdam. De voertuigen verzamelen zich vanaf 7.00 uur in Zwammerdam en vertrekken om 9.15 uur om via Alphen aan den Rijn naar
eindbestemming Den Haag te rijden. De start van de tocht is extra feestelijk, want het Oranje Comité Zwammerdam houdt van 8.00 tot 9.00 uur voor alle inwoners van Zwammerdam, andere geïnteresseerden en de chauffeurs en bijrijders van de historische voertuigen een speciaal ontbijt op het Plein. De Band of Liberation verzorgt daarbij samen met het Zwammerdams Wilhelmina een passende muzikale show.