Grondlegger kinderpostzegelactie komt uit Waarder

Het idee om kinderen langs de deuren te laten gaan om kinderpostzegels te verkopen, is bedacht door onderwijzer G. Verheul van de School met de Bijbel uit Waarder.

Het comité dat de feestelijkheden rondom het 900-jarig bestaan van Waarder organiseert, kwam daar achter en zocht naar mensen die bij meester Verheul in de klas hebben gezeten.
 
Ze vonden Opa Dirk Hagoort. Maar het verkopen van postzegels was alleen weggelegd voor de meisjes. Daarom is verder gezocht naar een meisje uit de klas van meester Verheul en Fie Camfferman-van der Laan is gevonden.
 
H.K.H.koningin Beatrix bestelt op 23 september de eerste kinderpostzegels. Mevrouw Fie Camfferman, meneer Hagoort, zijn zoon en kleindochter mogen om 10.00 uur op de deur van het paleis aankloppen.
 
Eenmaal binnen gaat de directeur van Stichting Kinderpostzegels met de koningin langs een kleine expositie over kinderpostzegels. Waarna de koningin de eerste bestelling plaatst
 
De kinderen bieden de koningin een driedimensionaal tegel-tableau van de Hervormde Kerk van Waarder aan. De heer A. Droog heeft het gemaakt in verband met het 900-jarig bestaan van Waarder en heeft aangeboden om de kinderen het eerste exemplaar te laten overhandigen aan de koningin.
 
Kijk voor meer informatie op de website www.inhetgroenehartvanholland.nl onder het tabblad 900 jaar Waarder