Waarschuwingsborden bij Prinses Beatrixschool onthuld

14-04-10 Bodegraven - Afgelopen woensdag zijn er twee verkeersborden onthuld bij de Prinses Beatrixschool. De borden waarschuwen het verkeer voor spelende kinderen.

In januari had groep 7 van de Prinses Beatrixschool een verkeersles met als thema: “Veiligheid rond de school”. Toen kwamen de leerlingen erachter dat in de straat van de school geen enkel bord staat waarop het verkeer gewaarschuwd wordt voor kinderen in het verkeer.

Nadat er extra gecontroleerd werd of  er echt geen borden stonden, hebben de leerlingen  de stoute schoenen aangetrokken en een brief naar de gemeente gestuurd. Het wachten op antwoord duurde de klas al snel te lang en toen de brief eigenlijk al een beetje vergeten was kwam er plots een reactie!

De wethouder vond het heel goed dat de kinderen van groep 7 zo meedachten en stuurde  een brief. In de brief werden negen borden getoond waaruit de school er twee mocht uitkiezen. Er werd in de groep officieel gestemd. De 2 borden met het grootste aantal stemmen werden doorgegeven aan de gemeente.

Woensdag 14 april  was het zover. Het Dronenplein kreeg 2 borden waarop duidelijk staat dat er veel kinderen in deze buurt deelnemen aan het verkeer. Met een luid gejuich werden de borden onthuld. De kinderen van de Prinses Beatrixschool  hopen door het plaatsen van deze borden op een nog veiligere schoolomgeving!