Theater of film

Marcel de Groot – DOOR (try-out)

1 Nov 2018 - 20:30

Bodegraven - In 2016 betrad Marcel de Groot de podia met de voorstelling #HELD. Over een man die, jagend op vonkjes, tot het besef komt dat het thuis is waar het vuur brandt. Het programma werd lovend ontvangen en met zijn lied Woordenman sleepte hij zelfs een nominatie voor de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs in de wacht. Dit seizoen is Marcel de Groot er weer, nu met DOOR. De held heeft zijn leven op de rit.

Jeugdfilm – Coco

25 Okt 2018 - 14:00

Bodegraven - Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguel’s grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miguel op mysterieuze wijze in het prachtige en kleurrijke Dodenrijk.

 

Vrouwen in de jazz

20 Okt 2018 - 20:00

Bodegraven - In het kader van de geschiedenis van de eeuw presenteren Leo Dijkmans en Jo Kloprogge op 20 oktober in het Evertshuis te Bodegraven, net als vorig jaar bij de eerste versie van ‘de geschiedenis van de Jazz’ een geweldige Jazz avond. 

Film: Dirty Dancing,

21 Sep 2018 - 20:00

Bodegraven - Het is Zomer 1963. De 17-jarige naïeve Frances 'Baby' Houseman brengt met haar ouders en haar oudere zus Marjorie de vakantie door op het resort van het hotel Catshill. Baby ontmoet daar de verveelde dansleraar van het hotel Johnny Castle. (Patrick Swasyze) Johnny brengt Baby 'dirty dancing' bij, ze wordt zijn pupil en ze zet haar eerste schreden in de liefde.

Shantyfestival – Het Evertshuis Deint

27 Okt 2018 - 19:00

Bodegraven - Het Evertshuis stelt haar deuren open voor drie shantykoren uit de regio: Het Groene Hart, De Boreftse Zangers, Dameskoor De Sanseveria’s.

 

 

Pieter Derks – Voor wat het waard is

31 Okt 2018 - 20:30

Bodegraven - Komt dat zien! Pieter Derks gaat afrekenen. Op zijn eigen, vrolijke, nuchtere manier. Met de waan van de dag. Met de tijdgeest. Met zichzelf. Met de concurrentie. En met alle onzin die ons dagelijks verkocht wordt. Omdat hij dat nou eenmaal het allerleukst vindt om te doen: peuteren aan wat we vanzelfsprekend vinden.

Heleen van Royen – Het doet zo zeer

26 Okt 2018 - 20:30

Bodegraven - Toen haar moeder Margreet in 2015 de diagnose dementie kreeg, besloot schrijfster Heleen van Royen thuis voor haar te zorgen. Ze legde het proces een jaar lang vast voor de intieme documentaire ‘Het doet zo zeer’. Vanavond vertelt Heleen over deze bijzondere periode en wordt de documentaire vertoond.

 

Joes Boonen/ Kira Kool – Dikkie Dik en de taart (2+)

26 Okt 2018 - 15:00

Bodegraven - Dikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker!  Hij neemt nog een hap en nog één......

 

 

Krulmuziek – Babyconcert (0-2 jaar)

24 Okt 2018 - 09:30

Bodegraven - De afwisseling tussen prachtige klassieke muziek, stilte, klankkleuren, luisteren en interactie maakt het babyconcert tot een rustgevende, maar toch ook een actieve ervaring voor de allerjongsten. Het is verrassend leuk om te zien hoe kleine kinderen reageren en meedoen met de muziek!

Het Kleine Theater – Roodkapje (3+)

23 Okt 2018 - 14:00

Bodegraven - Na 388 jaar is Roodkapje het ineens beu. Altijd hetzelfde verhaal. Ze besluit het eens helemaal anders te doen; ze kiest een ander pad, tot groot verdriet van de Wolf. Ze zwerft door het bos en komt allemaal vreemde, voor haar onbekende sprookjesfiguren tegen. Ze raakt steeds verder van huis. Gaandeweg komt ze erachter dat ze de wolf mist, meer dan ze ooit had kunnen denken.

Inhoud syndiceren