Theater of film

Natuurfilm De Wilde Stad

26 Apr 2018 - 19:15 2 Mei 2018 - 19:15

Alphen a/d Rijn - Na het succes van natuurfilm ‘Wild’ zijn in het Alphense Parkfilmhuis nog meer mooie natuurfilms te zien. De Wilde Stad duurt 85 minuten en draait in het Parkfilmhuis, Cornelis Geellaan (in het Rijnstroompark aan de Raadhuisstraat) in Alphen. De voorstellingen zijn op donderdag 26 april om 20.00 uur, vrijdag 27 april om 14.00 en 16.00 uur, in de meivakantie op dinsdag 1 mei om 13.30 uur en woensdag 2 mei om 20.00 uur.

Hub van Wersch in Parkvilla

4 Mei 2018 - 15:00

Alphen a/d Rijn - In het kader van de dodenherdenking op 4 mei ondersteunt Het Gilde een bijzondere voordracht. Schrijver en publicist Hub van Wersch zal dan een niet eerder gepubliceerd verhaal voordragen met als titel ‘De eersten’. Voordracht Hub van Wersch ‘…….opdat wij de vrijheid waard blijven’.

Film Nova Bioscoop

27 Apr 2018 - 20:00

Bodegraven - Inmiddels is het traditie geworden dat de Nova bioscoop elk jaar eind april begin mei een film draait waarin de tweede wereldoorlog voor komt. Na The boy in the striped pyama, Een brug te ver, Zwartboek en Schindler's List  staat voor dit jaar op vrijdagavond 27 april (koningsdag) om 20:00 uur de film “Sonny Boy” op het programma. 

Extra Natuurfilm in meivakantie

1 Mei 2018 - 15:15

Alphen a/d Rijn - Speciaal voor de meivakantie hebben Parkfilmhuis en IVN Alphen de film ‘Wild’ nog eens geprogrammeerd. De toeloop bij eerdere vertoningen en de geschiktheid voor zowel volwassenen als voor de leeftijd (bovenbouw) basisschool gaven daarvoor de doorslag. Op 1 mei om 15.15 uur is dan ook een extra middagvoorstelling ingelast.

Extra filmvoorstelling Toscaanse Bruiloft

15 Apr 2018 - 14:30

Bodegraven - Silvia Ritchi,  van één van de Bodegraafse sportscholen,  organiseert deze middag waarvan de opbrengsten geheel ten goede komen aan het project Alpe d’HuZes.

Film – Victoria and Abdul

25 Mei 2018 - 20:30

Bodegraven - “Victoria and Abdul” vertelt het waargebeurde verhaal van de buitengewone vriendschap tussen Koningin Victoria (Judi Dench) en Abdul Karim (Ali Fazal), een jonge klerk uit India. Wanneer Abdul Karim vanuit India afreist om mee te werken aan de vieringen rond het Gouden Jubileum

 

Muzikale fotovoorstelling

24 Mei 2018 - 20:30

Bodegraven - De Kunstroute Bodegraven-Reeuwijk 2018 wordt ingeluid met een muzikale fotovoorstelling in het Evertshuis. De Bodegraafse fotograaf Ap Quist heeft een greep uit het werk van diverse kunstenaars op aparte wijze vastgelegd. Deze verzameling van kunst uit de gemeente staat in de voorstelling centraal.

Jeugdfilm – Dikkertje Dap

23 Mei 2018 - 14:00

Bodegraven - Dikkertje Dap is een jongetje dat op dezelfde dag is geboren als Raf, een giraf. Zijn opa werkt als verzorger in een dierentuin en daarom is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk, totdat het jongetje naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Hij doet er vervolgens alles aan om Raf mee te nemen, zodat hij kennis kan maken met zijn nieuwe vriend Yous

 

Jan Rot – Seks & Drugs & Rot & Roll

12 Mei 2018 - 20:30

Bodegraven - Allemachtig prachtig jaren tachtig! In Seks & Drugs & Rot & Roll brengt zanger en rasverteller Jan Rot ons terug naar de tijd dat we nog jong en mooi waren, op school zaten, een gezin grootbrachten, of juist nog geboren moesten worden. Over Wham! op Wembley, Springsteen en Bowie in de Kuip, Prince in Paradiso.

 

Kiki Schippers – Waar

11 Mei 2018 - 20:30

Bodegraven - Maar waar is ze naar op zoek? Het allermooiste lied, de treffendste metafoor, het grappigste verhaal, of gewoon de waarheid? Wat is er eigenlijk zeker aan deze avond? En waarom zou je überhaupt stelling nemen en jezelf vastleggen? Waar positioneer je jezelf? Kiki zweeft een beetje boven het maaiveld. En dat willen we graag zo houden!

 

Inhoud syndiceren