Workshop - lezing

Demonstratie Boerenjongens maken

20 Okt 2018 - 14:30

Reeuwijk - Boerenjongens zijn vruchten op brandewijn, waarbij rozijnen in alcohol ingelegd worden. Het werd vroeger vooral op feestdagen, zoals verjaardagen,  'gedronken'. Een heerlijk smikkel"drankje". Maar ook heel lekker in toetjes, appeltaart en over ijs.

Hoek 29 - Schilderworkshop van Gogh

3 Okt 2018 - 20:00

Bodegraven - N.a.v het televisie programma van Jeroen Krabbé, schilderen we deze avond een van Gogh na. We werken met acrylverf en maken in een avond een schilderij. Voor € 35.00 heb je een gezellige avond, incl koffie/thee en iets lekkers.

Bovendien ga je naar huis met een mooi schilderij, klaar om aan de muur te hangen. Aanmelden graag per app of telefoon 06-15263957

 

 

Voorlichtingsavond autisme en ADHD

16 Okt 2018 - 19:30

Gouda - Autisme en ADHD, bijna iedereen heeft er wel eens van gehoord. Maar wat is het precies? Hoe ga je om met iemand in je omgeving die autisme of ADHD heeft?

Workshops in Herfstprogramma Boskoop Creatief

27 Sep 2018 - 23:00

Boskoop - Er zijn veel nieuwe workshops waar er nog plek is. Een greep uit het sortiment is een aantal workshops met textiel: Experimenteel Batik, Macramé en Vega Vilt.

Presentatie over Hiëronymus van Alphen

11 Okt 2018 - 20:00

Gouda - n de kinderboekenweek  besteedt de Drukkerswerkplaats aandacht aan de in Gouda geboren Hiëronymus van Alphen (1746-1803). Karin Vingerhoets, collectiespecialist kinderboeken van de ­Koninklijke Bibliotheek, spreekt over zijn grote invloed op de ontwikkeling van het Nederlandse kinderboek.

 

Workshop Zuurkool maken

22 Sep 2018 - 14:30

Reeuwijk - Tijdens de tentoonstelling “WECKEN, ZOUTEN EN DROGEN” conserveren in grootmoeders tijd, laten een aantal vrijwilligers van Streekmuseum Reeuwijk zien hoe je zelf zuurkool kunt maken. Lekker ouderwets en ambachtelijk. Zuurkool is gesneden witte kool die geconserveerd wordt door de inwerking van melkzuurbacteriën.
 

IVN Mini-cursus Paddenstoelen

2 Okt 2018 - 20:00

Alphen a/d Rijn - Paddenstoelen lijken uit het niets tevoorschijn te komen. Dat kan overal: in het bos, in je tuin en langs een fietspad. In de herfst zien we de meeste; vandaar dat IVN juist nu een cursus organiseert.

Congres Zelforganisatie

20 Sep 2018 - 00:45

Zwammerdam - Op donderdag 20 september is in De Haven in Zwammerdam het congres Zelforganisatie. Dit congres wordt gehouden met zeven andere zorginstellingen.

Cursus: Met alle geweld een relatie

8 Okt 2018 - 19:30

Alphen a/d Rijn - In oktober start op twee locaties de cursus Met alle geweld een relatie. Deze cursus is bedoeld voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met geweld in hun relatie. Dus ook voor vrouwen die in het recente verleden een relatie hadden met een mishandelende partner en willen voorkomen dat ze weer te maken krijgen met huiselijk geweld.

De Kings coach bus naar Bodegraven

5 Okt 2018 - 12:00

Bodegraven - AWAKE your City organiseert deze acties, omdat God de King’s Coach bus op ons pad heeft gebracht. Wij geloven dat God deze acties heeft geinitiee AWAKE your City maakt onderdeel uit van

Inhoud syndiceren