Nieuws

Gemeente krijgt bijna 9 ton uit stroppenpot voor jeugdzorg

12-11-2018 Bodegraven-Reeuwijk - De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft eenmalig 888.215 euro gekregen uit de stroppenpot die gevuld was met 100 miljoen door het rijk en 100 miljoen door een bijdrage van alle Nederlandse gemeenten. De 200 miljoen die in de stroppenpot zat, is verdeeld over gemeenten die door het verdeelmodel sociaal domein te weinig geld krijgen van het rijk om de kosten voor de

Vermiste en gevonden dieren

11-11-2018 Bodegraven
Vermiste dieren: 21/10 Noordzijde - Panter; Kater, 07-2012. Zwart met wit
25/10 De Werf - Snuffie; Kater, 17 jaar. Zwartgrijs cypers, witte borst en voetjes, gestreepte staart, erg grote kat
31/10 Vlietkade - Tom; Kater (Siberische kat).Halflangharig. Black tabby bruingrijs - zwart
3/11 Sportlaan - Sweety; Poes (Ek), 05-07-2010. Wit lapje/schildpad

Intocht Sinterklaas in Bodegraven

11-11-2018 Bodegraven - Op zaterdag 17 november komen Sinterklaas en zijn Pieten met de Pakjesboot aan in Bodegraven. Ook dit jaar zorgt de BOV samen met Sinter Organisatie Bodegraven voor een feestelijk onthaal. Het vertrouwde programma bevat deze keer ook een aantal verrassende nieuwe onderdelen! Kom dus allemaal, groot en klein, naar de intocht van Sinterklaas.  

Enthousiaste verkopers op de Prinses Beatrixschool

11-11-2-18 Bodegraven Miljoenen kinderen hebben het anno 2018  nog steeds heel moeilijk. Actie4Kids organiseert daarom ieder jaar een Schoenendoosactie en vanwege Dankdag heeft de Prinses Beatrixschool deze week gekozen mee te doen met deze Schoenendoosactie. Door het vullen van een schoenendoos hopen ze aan kinderen, die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, te laten zien dat er iemand is op de wereld, die aan hen denkt.

Marja de Knikker ontvangt Mantelzorg Award 2018

11-11-2018 Nieuwerbrug - Mevrouw Marja de Knikker uit Bodegraven heeft afgelopen zaterdagavond in het Wierickehuis in Nieuwerbrug de Mantelzorg Award ontvangen. Haar buurman, meneer Rijerkerk, heeft haar genomineerd. Meneer Reijerkerk is de mantelzorger van zijn vrouw die aan dementie lijdt. Hij zegt: "Op het moment dat ik het niet meer zie zitten, voelt Marja dit onbewust aan en staat ze op de stoep

Travel XL in de Brugstraat overgenomen door VakantieXperts

10-11-2018 Bodegraven - Na 45 jaar heeft Anneke Vink haar reisbureau Travel XL in de Brugstraat per 1 november overgedaan aan VakantieXperts. Zij was ooit begonnen in de Kerkstraat onder de naam Toerkoop. Na een verhuizing naar de hoek Brugstraat/Van Tolstraat zijn ze verder gegaan onder de naam Travel XL en anderhalf jaar geleden verhuisd naar de Brugstraat omdat de ruimte op de hoek eigenlijk veel te groot was.

Nationale Kunstweek geopend met “Boter bij de Vis”

10-11-2018 Bodegraven - Zaterdagmorgen opende wethouder Robèrt Smits de Nationale Kunstweek (10 t/m 18 november 2018) voor Bodegraven-Reeuwijk in “Hoek 29” aan de Marktstraat. Corrie Voordouw ( keramiek kunstenaar) en Saskia de Wit van de gemeente hadden zich ingezet om de opening in onze gemeente kleur te geven en hadden bedacht om wethouder Robèrt Smits een kunstwerk te laten maken.

 

Commissie bezwaarschriften heeft advies over bezwaar vergunning biefstukrestaurant afgerond

10-11-2018 Bodegraven-Reeuwijk - De commissie bezwaar en beroep heeft het advies afgerond met betrekking tot het het bezwaar dat is ingediend tegen het besluit van het college om een omgevingsvergunning te verlenen voor een hotel en een restaurant aan de Burgemeester Lucasselaan 1, 3 en 5 in Reeuwijk. Ook het advies over het bezwaar dat is ingediend om een ontheffing te verlenen voor het bouwverkeer is afgerond. 
 

Gemeente en Energiecoöperatie tekenen convenant

10-11-2018 Bodegraven-Reeuwijk - Wethouder Robèrt Smits van Duurzaamheid en voorzitter van de energiecoöperatie Jan Bouwens, hebben een samenwerkingsconvenant afgesloten. Hiermee benadrukken zij het partnerschap tussen gemeente en Energiecoöperatie met als doel het bereiken van een klimaatneutraal Bodegraven-Reeuwijk in 2035.

Vrijwilligers gevraagd voor dierenambulance

08-11-2018 Woerden - Door een tekort aan vrijwilligers bij de meldcentrale dreigt de bereikbaarheid van de Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o., in gevaar te komen. Het is niet ondenkbaar dat de komende tijd het alarmnummer niet meer 24/7 bereikbaar is. Mensen zullen met een gewond of ziek dier dan zelf actie moeten ondernemen.

 

Inhoud syndiceren