Nieuws

Haal zondagopenstelling uit coalitieprogramma en nog veel meer voorstellen

25-04-2018 Bodegraven-Reeuwijk - Afgelopen woensdag was er gelegenheid voor de raadsleden om onderwerpen aan te dragen voor het coalitieprogramma. Alleen de oppositiepartijen hadden van tevoren onderwerpen aangeleverd. Elly de Vries (D66) stelde voor om de openingstijden van winkels op zondag niet op te nemen in het coalitieprogramma maar om er raadsbreed een besluit over te nemen.
 

Slagboom in Nieuwerbrug houdt sluipverkeer tegen

24-04-2018 Nieuwerbrug - De politie en BOA's hadden afgelopen woensdag samen met de WIN een slagboom geplaatst over De Hoge Rijndijk in Nieuwerbrug. Deze slagboom ging alleen omhoog voor autobestuurders die een ontheffing hadden om tijdens de spitsuren daar te mogen rijden.
Nieuwerbruggers weten allang dat er veel sluipverkeer is maar de agenten en de boa’s waren verrast. Ze hadden er hun handen vol aan.

Stichting SAM stopt met opgewarmde maaltijden

24-04-2018 Bodegraven - Voortdurende problemen met de leveringen en een gestage afname van maaltijden heeft stichting SAM doen besluiten per 1 juni a.s. te stoppen met het aanbieden van opgewarmde maaltijden.

Ook voor Tafeltje Dekje is dit het einde van het bezorgen aan huis van Kant en Klaar maaltijden en dit raakt de mensen die zelf moeilijk de deur uitkomen.

 

Vakantiespelen Nieuwerbrug blijft in Wijde Wiericke

23-04-2018 Nieuwerbrug - De afgelopen jaren heeft de speelweektent op het verhoogde terrein naast de ijsbaan in Nieuwerbrug gestaan. Op 1 maart is het terrein door de gemeente verkocht aan de projectontwikkelaar Steenvlinder. De vakantiespeelweek die in augustus wordt georganiseerd verhuist naar het huidige ijsbaanterrein en de percelen tussen de ijsbaan en de huidige bouwweg. De tent kan niet op de ijsbaan staan,omdat

Staande ovatie voor Jubileumconcert Fabulous!

23-04-2018 Bodegraven - ‘Let Me Entertain You’. met deze song opende koor Fabulous! afgelopen zaterdag 21 april haar 10-jarig jubileumconcert. Zanger Maurits Draijer kwam al zingend de trap af en deed daarbij niet onder voor Robbie Williams. Naast het dirigeren van het koor verzorgde hij deze avond namelijk ook het gastoptreden dat voor een leuke afwisseling zorgde. Zowel Maurits Draijer als het koor werden

Trampoline springen op het Raadhuisplein

23-04-2018 Bodegraven - Afgelopen zaterdag organiseerde de BOV een activiteit op het Raadhuisplein. Er stond een grote trampoline op het Raadhuisplein waar inderen tot 12 jaar op mochten springen. Van Salto’s tot koprollen, van heel hoog tot heel laag er werd wat afgesprongen. Mede door het goede weer was dit een super event dat voor veel plezier heeft gezorgd.

Komend weekeind heropening supermarkt aan de Doortocht

22-04-2018 Bodegraven - De filiaalleider van de supermarkt aan de Doortocht, Wilco Broekman, heropent zaterdag 28 april om 8.00 uur de verbouwde winkel. Tijdens de opnening staat er een Foodtruck op de parkeerplaats. Klanten kunnen gratis lekkere hapjes proeven. De gerechtjes zijn klaargemaakt met de verse producten uit de supermarkt. De supermarkt gaat meer aandacht besteden aan duurzaamheid.
 

Fotoverslag Boreftse eettafel

22-04-2018 Bodegraven - De Boreftse eettafel heeft zaterdagavond 21 april een uitgebreide Indonesische rijsttafel geserveerd. Er waren maar liefst 70 gasten en onder het genot van accordeonmuziek door Lizette Visscher en Robert Smits liet men het zich goed smaken en werd er zelfs nog een dansje gemaakt. Er stonden deze avond maar liefst 14 vers bereide gerechten op het menu; een absoluut record.

Zeven kinderen behalen zwemdiploma C

22-04-2018 Bodegraven Woensdag 18 april hebben zeven kinderen afgezwommen voor zwemdiploma C. Met een zwemdiploma C laat een kind zien dat hij/zij over een zeer goede conditie beschikt waarbij de vaardigheden op een veilige manier worden beheerst in een zwembad, maar ook in open water. Aan het einde van de middag mochten ze allemaal hun zwemdiploma in ontvangst nemen. Onderstaande kinderen gefeliciteerd met jullie diploma.

Multiculti Culinair

22-04-2018 Reeuwijk - Zondagmiddag 15 april stond de deur van de Regenboog school in Reeuwijk weer open voor Multiculti Culinair. Deze maaltijd met en voor allerlei culturen, georganiseerd door Christengemeente Elim, werd weer door meer dan 20 mensen bezocht. De deelnemers hebben weer heerlijk gegeten, Turks, Taiwanees, Pools, Marrokaans, Soedanees , Syrisch, Duits, Egyptisch en Hollandse pot.

Inhoud syndiceren