Het laatste nieuws

Sportprogramma/uitslagen 16/17 november | Sportaanbod radio

 ► Voetbal competitie 16 nov.:  
 4B | Bodegraven - Zevenhoven 0 - 4 
   
 ► Voetbal beker 16 nov.:  
 2e r. | FC Rijnvogels - Rohda '76* 4 - 1 
 *(Rohda '76 uitgeschakeld)  
 ► Voetbal competitie 17 nov.:  
 2D | RVC '33 - Meeuwenplaat 14.30 u 

Anton de Piraat in Bodegraven

16-11-2919 Bodegraven - Al een paar dagen ligt er een heel oud bootje met een nog ouder “aanhangerbootje” in De Oude Rijn bij de Rijnkade. Het bootje is volgeladen met een oneindig aantal vreemde attributen.

Hierop woont en leeft Anton de Piraat zoals hij zichzelf noemt. Anton is geboren in Vleuten en dit bootje is al 10 jaar zijn huis na jarenlang als dakloze geleefd te hebben.

Aankomst Sinterklaas in Bodegraven

16-11-2019 Bodegraven - Het binnenvaartschip met de naam "Pakjesboot 12" kwam klokslag 14.00 uur door de sluis in Bodegraven. Op het dek dansten de zwarte pieten op de maat van moderne sinterklaasliedjes. Na de boottocht steeg de goedheiligman op zijn paard en reed naar het Raadhuisplein.Na de show op het Raadhuisplein vertrok het hele gezelschap richting station en vertrok

Locatiekeuze polenhotel werd 3 juli 2018 gemaakt

16-11-2019 Bodegraven-Reeuwijk - De gemeente maakte op 24 oktober 2018 de plannen bekend voor een polenhotel naast de nieuwe wijk Vrijeveld op bedrijventerrein Groote Wetering II. De 71 gezinnen die net een huis hadden gekocht voelden zich voor het blok gezet. Die maand hadden ze een afspraak bij de notaris om het definitieve koopcontract te tekenen.

Flyeractie Raadhuisweg en Zoutmansweg

15-11-2019 Reeuwijk-Brug - De politie en boa’s deelden afgelopen vrijdagochtend flyers uit op de Raadhuisweg en Zoutmansweg in Reeuwijk. Het gaat om een waarschuwingsactie en heeft tot doel zoveel mogelijk bestuurders van gemotoriseerde voertuigen, die niet op de Raadhuisweg en Zoutmansweg hoeven te zijn, te wijzen op het gebruik van de Randweg.

 

17e Reeuwijkse Hout Cross

14-11-2019 Reeuwijk - A.s. zaterdag (16 november) organiseert Sportclub Reeuwijk de 17e Reeuwijkse Hout Cross. Het is de 2e wedstrijd van de Zuid-Holland Midden cross competitie. Het startschot voor de eerste afstand valt om 10.30 u. Er zijn afstanden van 600 tot 9000 meter in diverse leeftijdscategorieën.
De start en finish is op het strand aan de Surfplas en de route loopt door het Reeuwijkse Hout. Het Reeuwijkse Hout is

Minister praat in Bodegraven over overlast vliegverkeer

13-11-2019 Bodegraven - Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft op 13 november overleg gehad met gemeentebestuurders uit Zuid-Holland en Utrecht over Schiphol. Tijdens dit gesprek vroegen de bestuurders aandacht voor extra hinderbeperkende maatregelen, om de overlast voor inwoners zoveel mogelijk te beperken. Daarna ging de minister in gesprek met twee groepen bewoners, die dagelijks hinder ondervinden van het vliegtuiglawaai.

VSTS-dames verslaan VollinGo

13-11-2019 Gouda - In Sporthal De Zebra versloeg VSTS afgelopen zaterdag VollinGo 2 met 2-3. Met de winst van de eerste twee sets (22-25 en 24-26) had VSTS een flinke stap gezet naar de winst. In de 3e set kwam VollinGo echter goed terug en pakte de set met 25-12. In set 4 startten de Bodegraafse dames in een gewijzigde opstelling. Elvira Duiven en Olivia van Wijngaarden begonnen in de basis. Helaas keek VSTS weer snel tegen een

Danny Binnendijk ook succesvol tijdens Vlinderloop

13-11-2019 Houten - Danny Binnendijk (foto) nam zaterdag 9 oktober deel aan de Vlinderloop in Houten en wist de 11,1 km op zijn naam te schrijven. Hij kwam onder wisselende windomstandigheden in 40.48 over de finish. Met zijn tijd bereikte hij een gemiddelde van 3.40 min. per kilometer. Als tweede eindigde Sander van Montfort in 42.59. Voor Binnendijk was de Vlinderloop een test in de aanloop van de 20 van Alphen in 2020.

Judoka’s Goederaad pakken prijzen tijdens internationaal toernooi

13-11-2019 Den Haag - Op zaterdag 9 november deden judoka's van Sportschool Goederaad in verschillende gewichts- en leeftijdscategorieën mee aan het sterk bezette Internationaal Residentie Judo Toernooi in Den Haag. Jos van Wensveen, Rowen Mak, Victor van Niekerk, Emily Kersbergen, Maaike Proost, Ricardo Ghatias Kamal, Lars Leuverink, Bianca Ghatias Kamal, Djedi Epping, Claudia Ghatias Kamal en Eline van Niekerk.

Zeker ouderen moeten zorgen dat hun wensen bekend zijn in hun naaste omgeving

12-11-2019 Bodegraven -  Dinsdagmiddag was een bijeenkomst georganiseerd in “de Meent” voor belangstellenden over zorg en ondersteuning in de laatste levensfase. De nadruk lag vooral op het duidelijk laten weten aan de omgeving zoals naasten, de huisarts en eventuele zorginstellingen wat de wensen zijn. Juist van groot belang als er in eens een crisissituatie ontstaat. Het is dan duidelijk voor iedereen hoe te handelen als er vragen komen zoals bij ambulanceverpleegkundigen, specialisten, thuiszorg, huisarts of acute opname in het ziekenhuis enz. bij bijvoorbeeld een hartfalen.

RVC ’33 geeft periodetitel uit handen

12-11-2019 Vleuten - Niet RVC ’33 maar ONA pakte de 1e periodetitel in de 2e Klasse D. Daar ONA de thuiswedstrijd met 2-0 won van Groeneweg, dolf RVC ’33 het onderspit tegen PVCV: 4-3. RVC ’33 kwam slecht uit de startblokken. Na 15 minuten had de thuisploeg al een 2-0 voorsprong te pakken. Die achterstand bleef staan tot in de rust. In de 2e helft zocht RVC naarstig naar het herstel en wist in de 67e minuut dichter bij te komen door een intikker van

Nieuwe planning hefbrug Boskoop

12-11-2019 Boskoop - Bij werkzaamheden aan de hefbrug Boskoop zijn nieuwe roestplekken aan het licht gekomen waardoor meer maatregelen nodig zijn. De uitvoering van het extra werk heeft gevolgen voor de eerdere planning. Op basis van informatie van de onderhoudsaannemer is het streven de werkzaamheden op 24 november af te ronden. Dat meldt de provincie Zuid-Holland via Twitter.

Pijnlijk 5-1 verlies voor ESTO

2019-11-12 Bodegraven - Tegenstander VVIJ uit IJsselstein heeft zeker geen wonderploeg maar pakte dik verdiend de overwinning. Bij ESTO ontbrak de beleving en strijdlust om iets uit het vuur te slepen. Nu heeft iedere ploeg zo nu en dan een mindere wedstrijd maar dat moeten er niet teveel zijn bij het eerste bedrijf van de competitie. Met al acht wedstrijden gespeeld is een resultaat van 7 punten mager te noemen. In de eerste helft van de wedstrijd

Maart roert zijn staart tijdens St Maarten

11-11-2019 Bodegraven-Reeuwijk - Enkele kinderen gingen afgelopen maandag door weer en wind langs de huizen om snoep op te halen. Ze zongen het liedje: "St Maarten, St Maarten koeien hebben staarten..." Afgelopen maandag roerde maart zijn staart, het regende, onweerde en het was koud. In Reeuwijk-Brug verzamelden de kinderen om 19.30 bij de MFA om gezamenlijk langs de deuren te gaan. Het initiatief kwam van enkele ouders uit de Mossen- en