Het laatste nieuws

Videoverslag van de kunstmarkt op TV Bodegraven

19-05-2019 Bodegraven-Reeuwijk - Deze week is er ieder oneven uur een videoverslag van de kunstmarkt te zien op TV Bodegraven. De kunstmarkt werd afgelopen zaterdag georganiseerd door de kunstkring en culturele commissie in het Evertshuis. Op woensdagavond 22 mei wordt de commissievergadering die vergadert in de raadszaal vanaf 20.00 uur live uitgezonden op radio en tv.

Sportuitslagen 18/19 mei

 ► Voetbal 18 mei:  
 3A | CVC Reeuwijk - NSV '46 5 - 0  
 4B | Gouda - Rohda '76 1 - 1  
 4B | Bodegraven - Moerkapelle 2 - 7  
 4BSportief - De Rijnstreek 4 - 2  
 4B | WDS vrij  
 ► Voetbal 19 mei:  
 4B | HVV - RVC '33 1 - 2  
 4B | ESTO - ROAC 0 - 0  

ESTO kan nog ontsnappen aan nacompetitie

20-05-2019 Bodegraven - Het net van de nacompetitie sluit zich weliswaar voor ESTO, maar het behield toch nog een kleine opening om in de laatste competitieronde daaraan nog te kunnen ontsnappen. Het heeft het dan wel niet in eigen hand, maar het kan nog! Het was niet gemakkelijk om ROAC afgelopen zondag punten afhandig te maken. Na het teleurstellende verlies tegen Stompwijk ’92 (4-2) kon ESTO zich overigens geen volgende nederlaag

CVC Reeuwijk geen moeite met NSV ’46 (+ radioverslag)

20-05-2019 Reeuwijk-Brug - Ondanks een behoorlijk aantal invallers had CVC Reeuwijk weinig moeite met NSV ’46: 5-0. De Noordenaren gaven niet de indruk nog alles te willen geven om de dreigende directe degradatie af te wenden. CVC had al na één helft de vis op het droge. Na 6 minuten liep Thomas van Dijk de 1-0 binnen en dat was het begin van een lijdensweg voor NSV ’46, want daarna drukte Moussa Kallisse, die overigens

RVC ‘33 houdt zicht op 3e periodetitel

20-05-2019 Den Haag - Door een knappe 1-2 zege op HVV houdt RVC ’33 zicht op de 3e periodetitel. Echter in eigen hand hebben de Reeuwijk-Dorpers dat niet meer, want DOSR heeft dan wel evenveel punten (17) maar wel met 1 doelpunt een beter doelsaldo. A.s. zondag zal het er om gaan spannen als RVC ‘33 z’n laatste competitiewedstrijd speelt uitgerekend tegen ESTO dat zich ook nog veilig moet spelen. De wedstrijd tegen HVV moest notabene door een cricketwedstrijd

Rohda ’76 bedwingt kampioen Gouda

20-05-2019 Gouda - Op bezoek bij kampioen Gouda liet Rohda ’76 een verdienstelijk gelijk spel noteren: 1-1. Een einduitslag die al binnen tien minuten op het digitale scorebord stond. De wedstrijd was amper op gang of de talentvolle junior Jeroen Schouten opende de score: 0-1. Lang duurde de vreugde in het Bodegraafse kamp niet. Luttele minuten na de verrassende openingstreffer kwam de thuisclub langszij via Issam el Bouazatti: 1-1.

Spannende finale bij BedrijvenDubbelToernooi TTV Reeuwijk

2019-05-20 Reeuwijk-Dorp - Na een spannende finale weet Team Hillegom de ervaren rotten van SPRING Architecten te verslaan. Jonathan den Hertog en Rogier Groen wisten met nipt verschil (28-26) Cor de Jong en Jan Poortermans voor te blijven. De hartstochtelijke aanmoedigingen van kleinkinderen De Jong mochten niet baten. De afslag vond afgelopen donderdag stipt om 20.00 uur plaats aan de Overtoom in Reeuwijk-Dorp. 16 bedrijventeams,

Krediet gevraagd voor onderzoek uitbreiding en transformatie Zoutman

19-05-2019 Reeuwijk-Brug - Het college vraagt 94.500 euro aan de gemeenteraad voor een onderzoek naar de haalbaarheid van de uitbreiding en transformatie van bedrijventerrein Zoutman. De onderzoeksvraag is of er draagvlak is bij de bedrijven die aan de oostkant zijn gehuisvest om te verhuizen naar de westkant. De volgende vraag is of er behoefte is aan woningbouw aan de oostkant op de grond die door de verhuizing vrijkomt.

Veel belangstelling voor opening nieuw theaterseizoen Evertshuis

19-05-2018 Bodegraven - In een volle theaterzaal van het Evertshuis werd afgelopen zaterdagavond op hilarische wijze het theaterprogramma 2019-2020 gepresenteerd door de cabaretier Pieter Jouke. Hij maakte er een leuke show van. Pieter Jouke komt zelf 28 maart met zijn programma “Gloeiende Plaat” in het Evertshuis.
 

Voldoende burgerinitiatieven, stimuleren niet meer nodig

19-05-2019 Bodegraven-Reeuwijk - Het college adviseert de gemeenteraad om te stoppen met het experiment 'Zichtbaar verbeteren', ook wel bekend als Motie 4. De motie is bedoeld om burgerinitiatieven te stimuleren. Per kern kunnen inwoners een sociale of fysieke verbetering aandragen die ongeacht de kosten met voorrang gehonoreerd wordt door de

Gemeente gaat meebetalen aan Bodegravenboog

19-05-2019 Bodegraven-Reeuwijk - Een oplossing voor de verkeersproblemen die ontstaan doordat de bruggen over de Gouwe lang open staan om de beroepsvaart door te laten, is een escape via de N11 en A12. Na een verkenning die is uitgevoerd door de provincie, gaat de voorkeur nu uit naar een Bodegravenboog die aansluit op de A12 in westelijke richting en verbreding van de A12.

Radio-interview over stemmen voor Europees parlement

18-05-2019 Bodegraven-Reeuwijk - Om de inwoners van Bodegraven-Reeuwijk een extra reden te geven om komende donderdag te gaan stemmen op  leden van het Europees parlement, wordt er op de 19 stembureaus ook een enquête gehouden over vuurwerk. De gemeenteraad wil graag weten of inwoners het afsteken van vuurwerk tijdens Nieuwjaar leuk vinden of juist hinderlijk.

 

Sponsorteam Chris de Heij's "Tour De ALS" levert 63.000 euro op

18-05-2019 Reeuwijk-Dorp - Chris de Heij uit Reeuwijk-Dorp gaat 29 mei samen met 32 vrienden en familieleden de Mont Ventoux op en heeft daarmee 63.000 euro sponsorgeld opgehaald voor onderzoek naar een medicijn tegen ALS. Chris weet sinds een jaar dat hij de spierziekte ALS heeft. Gelukkig verloopt het ziekteproces tot nu toe traag en kan hij na flink te hebben getraind zelf ook meelopen.

 

Inschrijven voor Avond4daagse (21, 22, 23, 24 mei) tot en met zondag 19 mei

17-05-2019 Bodegraven-Reeuwijk - U kunt gezellig vier avonden 5 of 10 km wandelen in verschillende dorpskernen van onze gemeente. Een of enkele dagen meedoen kan ook. Op vrijdag is er een speciale XS-route van 2 km voor de hele kleintjes, senioren en alles daar tussenin. De Avond4daagse in Bodegraven-Reeuwijk is voor jong en oud. Je kunt individueel meedoen, in een groepje, als school of vereniging .... het kan allemaal.

Centrum van Bodegraven wordt groener en gezelliger

17-05-2019 Bodegraven - Als het aan de burger- initiatief groep “Hart in Bodegraven” ( Gerdien Verheul, Frank Busker, Leendert Spijker, Juan da Silva en Han Koevoets) ligt, wordt het centrum van Bodegraven een stuk groener en gezelliger. Donderdagavond 16 mei presenteerden zij hun plan aan de inwoners en ondernemers in het Evertshuis. Zij hebben hun visie met in schakeling van de landschapsarchitect Timo Cents van Arcadis donderdagvond in het Evertshuis gepresenteerd.