Plof- en ramkraak bij pinautomaat ABN/AMRO

05-10-2012  Bodegraven - Vrijdag 5 oktober omstreeks 03.40 uur heeft er een plof- en ramkraak plaatsgevonden bij de pinautomaat van de ABN/AMRO op het Raadhuisplein. Meerdere omwonenden schrokken wakker van een harde klap en zagen de ramkraak. Meerdere gemaskerde mannen gingen er vandoor in een zilverkleurig BMW in de richting van de Burgemeester Kremerweg.

Verdachten verlaten vluchtauto en vluchten te voet
De politie heeft tijdens de zoekactie assistentie gekregen van een politiehelikopter van het Korps Landelijke Politiediensten. Onderweg naar Bodegraven werd door de helikopter ook andere uitvalswegen in de gaten gehouden. Bij Woerden werd een auto gezien die met hoge snelheid reed. De zoekactie zette zich vervolgens voort in Woerden door agenten van het korps Utrecht. In de wijk Molenvliet werd een auto gezien waarna de omgeving werd afgesloten. Op het Hondsdrafveld werd de auto aangetroffen. Vermoedelijk drie inzittenden zijn er te voet vandoor gegaan. De zoekactie heeft uiteindelijk niet geleid tot aanhoudingen. Het is onduidelijk hoe de verdachten vervolgens wisten te ontkomen.

Assistentie buurkorpsen
Bij de zoekactie werden behalve het KLPD en agenten van de politieregio Utrecht ook eenheden van de korpsen Rotterdam-Rijnmond en Haaglanden ingezet. Zij hielden de Rijkswegen A20 en A4 in de gaten. Ook het korps Amsterdam-Amsterdam werd ingeseind.

Nader onderzoek 
De politie doet verder onderzoek naar de plof- en ramkraak en is bezig met het verhoor van getuigen. Op de BMW bleken twee verschillende kentekenplaten te zitten. De achterste kentekenplaat blijkt van diefstal afkomstig te zijn. Het is nu nog niet duidelijk of de auto gestolen is. De politie doet sporenonderzoek op het voertuig en bij de pinautomaat. Ook wordt onderzoek verricht op de auto, een Ford Escort, waarmee de ramkraak werd gepleegd. Deze auto is van diefstal afkomstig.

Getuigen gezocht
Getuigen die nog niet gehoord zijn, maar wel informatie hebben over de kraak wordt verzocht zich te melden bij de recherche in Gouda via 0900 – 8844. Ook getuigen in Woerden wordt verzocht te bellen.

Lees ook: Ravage in Bodegraven na ramkraak bij bank