WATERPOLO: BZ&PC D-1 verliest van De Gouwe-2

05-04-09 De waterpolosters van HoogenboomTours/BZ&PC heeft een respectabel verlies geleden in het thuisduel tegen De Gouwe 2. De nummer twee van de ranglijst ging er zoals verwacht met de drie punten vandoor na een 6-13 overwinning.

Door de nederlaag moet BZ&PC overigens nog wel punten pakken in haar laatste twee duels van de competitie. Vooralsnog staat de ploeg van trainer Andreas de Heij nog op een negende plaats, maar de voorsprong op de nummer 11 en 12, posities die rechtstreekse degradatie tot gevolg hebben, is nog niet groot genoeg om zeker te zijn van handhaving in de tweede klasse bond.

De laatste wedstrijden zijn cruciaal. BZ&PC treft daarin twee ideale tegenstanders, namelijk de TWZ 3 en Alliance, de huidige nummers 10 en 11 van de ranglijst. Zaterdag staat het uitduel met TWZ 3 op het programma. De heenwedstrijd eindigde nog in een 7-4 overwinning voor de Bodegraafse promovendus, dus de uitgangspositie lijkt gunstig.

Tegen De Gouwe maakte BZ&PC overigens geen moment aanspraak op de overwinning. Verdedigingsfouten, laat reageren en onvoldoende schotkracht waren de belangrijkste ingrediënten die een verrassing in de weg zaten. De Gouwe, een ploeg met voldoende routine, profiteerde van de onzorgvuldigheid van de thuisploeg en stond halverwege op een comfortabele 0-4 voorsprong. In de derde periode kwam BZ&PC pas voor het eerst tot scoren.

Doelpunten BZ&PC: Charlotte de Meyere (2x), Sophie Reichardt (2x), Kim de Vor en Suzanne Blom.