VOETBAL: VV de Rijnstreek, grootste nederlaag van het seizoen

05-04-09 Op de dag dat VV De Rijnstreek eigenhandig de nacompetitie kon binnenhalen en er een feestje in het verschiet lag, kwam Aarlanderveen roet in het eten gooien. In een dramatische wedstrijd van VV De Rijnstreek en een strijdvaardig Aarlanderveen werd de thuisploeg de grootste nederlaag van het seizoen toegebracht.

In het begin van de wedstrijd kreeg VV De Rijnstreek via Roy Zaal en Kendrick de Vink nog een aantal kansen, maar al snel maakte Aarlanderveen goed gebruik van het uitkomen van keeper Ruud Klaster en stond de ploeg van Marcel Wagenhuis op achterstand. Deze stand werd gehandhaafd tot in de rust en in de rust greep de trainer van VV De Rijnstreek dan ook in om het tij te keren.

Dion van der Quast kwam in plaats van Justin Sluijk in het veld en Robert van den Berg en Robertjan Blonk wisselden van positie. Helaas was dit van korte duur, want nadat de uitploeg de 0-2 had ingeschoten met een geur van buitenspel kreeg Robert van den Berg een gele kaart ( tegenstander noch VV De Rijnstreek weet de reden) uit het niets. Dat was voor trainer Marcel Wagenhuis een reden om hem te wisselen voor Maikel Sluijk.

Ook Marcel Wolswijk werd even later geslachtofferd voor een extra spits. In de tussentijd had de scheidsrechter de zuivere 1-2 van Rijnstreek afgekeurd op aangeven van de grensrechter. Dit waar de grensrechter van VV De Rijnstreek Andre Schouten genegeerd werd even daarvoor. Vanaf dat moment was VV De Rijnstreek helemaal de weg kwijt en werd er totaal niet meer gevoetbald en werd Aarlanderveen sterker en sterker.

Dat betekende dat het debacle voor VV De Rijnstreek compleet was en er kansloos verloren werd met 1-5. Alleen Nico Both kon de eer nog enigszins redden. De nacompetitie is  voor 90% zeker, maar dat ook de laatste twee wedstrijden er nog toe doen, dat is zeker.

Saillant detail is dat door het verlies van VV De Rijnstreek SPV is gepromoveerd ondanks dat zij ook verloren hebben. Het gat is nu 7 punten met nog twee wedstrijden te gaan.