VOETBAL: ROHDA 76 overtuigend langs Moerkapelle: 5-2

06-04-09 Na een goede week trainen was Rohda’76 klaar voor de lastige ontmoeting tegen Moerkapelle. De uitwedstrijd in de eerste helft van dit seizoen was geëindigd in een 1-1 gelijkspel.

In de 1e helft slaagde Rohda’76 er niet in om de bal in de ploeg te houden. Rohda’76 zocht nagenoeg alleen maar de lange bal en won voorin weinig duels. Verdedigend had Rohda’76 het redelijk staan, maar het gevaar kwam bij Moerkapelle van de zijkanten. Het was een rommelige beginfase waarin beide ploegen nauwelijks tot voetballen kwamen.

Moerkapelle begon feller, waardoor zij in de 11e minuut op een 0-1 voorsprong kwamen. Rohda’76 werd wakker en won steeds meer duels. Een goede actie van Egbert Veldhuizen zorgde ervoor dat een verdediger hem voor de voeten liep. Dit werd in de 29e minuut beloond met een strafschop.  Niels Uithol benutte dit buitenkansje optimaal 1-1.

Vanaf dat moment had Rohda’76 de wedstrijd beter onder controle en had het het betere van het spel. Dit resulteerde in een 2-1 voorsprong in de 36e minuut. Een prachtige dieptepass van de goed spelende Egbert Veldhuizen  bracht Wim van der Neut in stelling. Na een goede actie schoot hij de bal knap in de korte hoek. De rest van de eerste helft had Rohda’76 de wedstrijd onder controle en ging met een 2-1 voorsprong rusten.

In de 49e minuut rondde Arnoud Troost een dieptebal vanaf de rechter kant heel subliem af. Hij nam de bal eenmaal op zijn knie aan en haalde verwoestend uit. De bal verdween diagonaal over de keeper in de bovenhoek 3-1. Nog geen 5 minuten later besliste Egbert Veldhuizen het duel. Na een goede dieptepass van A-junior Joost Kwakernaak bracht Arnoud Troost de bal perfect voor waarna Egbert de 4-1 kon inschieten.

Een counter uit het boekje. Zo beslisten ze de wedstrijd binnen 10 minuten na de rust. Vanaf dat moment kon Rohda’76 achteroverleunen en counteren. Arnoud Troost miste nog een mooie kans op de 5-1 en ook Stefan Boere was er dichtbij met een vrije trap. Zijn inzet belandde echter via de binnenkant van de paal buiten het doel. Moerkapelle probeerde met de moed der wanhoop nog wat te forceren.

Aangezien Rohda’76 verdedigend niets weggaf moesten ze het hebben van vrije trappen en corners. Mark van Dijk  was in goede doen en hield zijn doel schoon. Toch scoorde Moerkapelle nog een keer. In de 90e minuut kregen ze een wel heel gemakkelijke strafschop. Deze werd benut ;4-2. Direct vanaf de aftrap bracht Ruud  van der Marel de marge toch weer op drie, nadat hij de bal van dichtbij in het doel schoot. Zo scoorde Ruud van der Marel zijn eerste doelpunt na vele maanden van blessureleed. Direct daarna blies de scheidsrechter voor het laatst en won Rohda’76 dik verdiend met 5-2.

Rohda’76 is door deze overwinning nog steeds in de race  voor een plaats in de nacompetitie en staat nu op de 5e plaats met 3 punten achterstand op de nummer 4. De komende twee weken is Rohda’76 vrij. Op 25 april speelt Rohda’76 thuis tegen SIVEO uit Zegveld.

 

 

 

 

 

 

Niels Uithol neemt hier de strafschop en maakt de 1-1.