WATERPOLO: BZ&PC Heren-1 pakt belangrijke zege

06-04-09 De waterpoloërs van HoogenboomTours/BZ&PC pakten zaterdagavond een ruime en belangrijke zege op ZV Vlaardingen (nummer vier). In Bodegraven werd het liefst 14-6.

De ploeg van trainer Sander Wools (negende) sloeg zo een gat van vier punten met achtervolger en nummer tien SVH uit Rotterdam. Hiermee lijkt BZ&PC de gevreesde promotie/degradatie wedstrijden te ontlopen.


De Bodegravers speelden ouderwets sterk en schotelden het publiek een aantrekkelijk duel voor. Na een periode leidde BZ&PC met 4-1. De ploeg was heer en meester en probeerde dat in de score uit te drukken. Bij een 7-4 stand kregen beide ploegen mogelijkheden, maar het was de thuisploeg dat het belangrijke gat van vier sloeg. Het Vlaardingse verzet leek hierdoor gebroken.


Aan de hand van routiniers Mark Peter Edelman en Michiel van Bergen liep het team vervolgens uit naar 10-4. De bezoekers kwamen nog terug tot 10-6. Het slotakkoord was voor de Bodegravers die zich met dit resultaat zo goed als veilig speelden.


Over twee weken speelt BZ&PC de laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen ZPB 2 in Barendrecht.


Doelpunten: Mark Peter Edelman (4x), Michiel van Bergen (2x), Tom Nederend (2x), Ton van Jaarsveld (2x), Bas van Bergen (2x), Pascal Lina en Tim Markensteijn.