Bodegraver Bjorn Remmerswaal verlaat Utopia

Bjorn Remmerswaal05-04-2016 Bodegraven/Laren - De Bodegraver Bjorn Remmerswaal (27) verlaat woensdag Utopia. Dat vertelde hij vanmiddag tegen zijn medebewoners en is ook te lezen op de website van Utopia. Bjorn was sinds begin 2015 deelnemer van het populaire televisieprogramma. Hij was totaal maar liefst 15 maanden lang elke werkdag te zien op SBS6, en 24 uur per dag te volgen via de livestreams op internet.

Hij is gaan houden van Utopia, is te lezen in het bericht op de SBS-website. "Van de mensen, van de situaties, zelfs van de dieren. Het is iets bijzonders. Je kan het hier niet alleen." aldus Bjorn. "Ik ga jullie morgen verlaten. En ik ga jullie echt kei- en keihard missen. Het was de allermooiste tijd die je je maar kunt wensen." Het fragment waarin hij zijn vertrek aankondigt, is hier te bekijken.

Het televisieprogramma Utopia is bedacht en ontwikkeld door John de Mol en zijn productiebedrijf Talpa, en wordt sinds 31 december 2013 uitgezonden op SBS6. In het programma verblijft een groep van 15 mensen 24 uur per dag, 7 dagen per week op een afgesloten terrein in de bossen vlakbij Laren. Het terrein en de loods waarin de deelnemers wonen, hangt vol met camera’s, waardoor ze dag en nacht kunnen worden gevolgd door de kijkers.

Bjorn Remmerswaal werd op 4 januari 2015 een van de nieuwe bewoners van Utopia. Daarvoor werkte de Bodegraver als accountmanager en zat hij onder andere in de werkgroep van de Vakantiespelen. Daarnaast deed hij diverse klussen als model en acteur. Voor zijn deelname aan Utopia woonde Bjorn in Bodegraven, net als zijn familie. Het is niet bekend of hij nu weer terugkeert naar Bodegraven.