Plofkraak Rabobank, politie zoekt getuigen

06-07-2017 Bodegraven - Donderdag 6 juli om 02.50 uur heeft er een poging tot plofkraak plaatsgevonden bij de pinautomaat van de Rabobank aan de Marktstraat. Buurtbewoners werden wakker door harde knallen en belden de politie. De gealarmeerde agenten troffen bij de pinautomaat van de Rabobank een grote ravage aan. De pinautomaat was opgeblazen en daar tegenover stond een auto in brand. De gevel van het pand raakte door de plofkraak flink beschadigd. 

De verdachten zijn vervolgens weggereden in een witte auto. Meerdere eenheden van de politie zochten in de omgeving naar de daders en keken uit naar de vluchtauto, maar die werd niet meer aangetroffen. Er is er geen geld buitgemaakt. Het Team Explosieven Verkenning (TEV) van de politie controleerde de uitgebrande auto op aanwezigheid van explosieven. Deze werden daarin niet aangetroffen. De pinautomaten van de Rabobank zijn voorlopig buiten gebruik.

 Foto: Een grote vlek op de straat waar de brandende auto heeft gestaan.

De politie zoekt getuigen van de poging tot plofkraak. Heeft u kort voor of na het incident de vluchtauto gezien? Of heeft u iets gehoord en heeft u meer informatie die de recherche kan helpen de daders te vinden, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.