Dubbelexpositie

7 Sep 2017 - 23:00

Bodegraven - De nieuwste expositie is er een van twee Goudse kunstenaars: Jan Stigt en Mieke de Haan.

 

 

Hun werk is tot en met woensdag 11 oktober te bewonderen in de foyer van het Everthuis. De expositie is te zien vanaf 7 september; de opening ervan is een dag later, namelijk gelijktijdig met Evertshuis Presenteert! op vrijdag 8 september, vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis.

Jan Stigt heeft een veelzijdige ontwerppraktijk. Hij ontwerpt interieurs voor particulieren en bedrijven, speciale meubels, objecten, tentoonstellingen en houdt zich bezig met de vormgeving van evenementen. Het verrassende gebruik van materialen en toegepaste technieken maakt hem onderscheidend. Zijn ontwerpen kenmerken zich door functionaliteit, waarbij strakke lijnen gemixt worden met organische vormen. Hij zoekt naar toepassingen van vorm en functie die een stap verder gaan dan het gangbare.

Mieke de Haan is geïnteresseerd in het verleden dat meereist naar het heden. Ze is nieuwsgierig naar dingen die niet zijn wat ze lijken te zijn. ‘Als ik opzij stap, zie ik de tijd gaan. Ik volg haar door lege ruimtes. Soms kom ik mensen tegen, soms ontmoet ik alleen hun schaduwen. Of hoor ik hun stemmen, heel ver weg in het gebouw. De tijd ademt in haar eigen ritme vele levens, ook dat van mij. Het onzichtbare verleden dat in de ruimte resoneert, speelt in mijn schilderijen een grote rol. De verhalen van nu en voorbije tijden vinden mij en ik reageer daarop in mijn werk.’