Expositie Susanne Middelberg

16 Sep 2017 - 23:00

Woerden - De donkere en ingetogen (zelf)portretten hangen opvallend verspringend aan de lange, hoge muur. Ze laten zien dat Susanne een meester is in het vastleggen van emoties en het spelen met licht. Kracht en kwetsbaarheid zijn verbonden in haar werk en in de persoon Susanne. Elke blik, elke spier, elke vezel heeft een lading.

 

 

Journaliste Diana Bokje sprak een persoonlijk en pakkend openingswoord. Ze stelde dat de portretten van Susanne eigenlijk allemaal zelfportretten zijn, ook al is de geportretteerde een ander. Susanne weerspiegelt haar emoties op haar model en legt dat vast. Een kunst en haar kracht.

De fijngevoeligheid van Susanne komt ook tot uiting in de frêle bloemenfoto’s, zo licht dat ze lijken te zweven. Verder verrast ze met een adembenemend mooie onderwaterfoto en een tedere torso die getekend is door het leven.

In 2014 was de expositie met 24 foto’s van Susanne in de rol van de Amerikaanse stripheldin Wonderwoman een onvergetelijke gebeurtenis in de galerie. Kleurrijk en hoogglans: een grotere tegenstelling in beeld en uitvoering met haar huidige expositie is bijna ondenkbaar.

Susanne Middelberg is een rijzende ster in de kunstwereld. Haar werk valt de afgelopen jaren regelmatig in de prijzen, waaronder de Monochrome Awards, ND Awards, IPA awards en Fine Art Photography Awards. Susanne studeerde moderne dans (Hogeschool voor de Kunsten, Arnhem) en daarna fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende
Kunsten).

De expositie van Susanne Middelberg is te zien tot en met zaterdag 30 september 2017 bij Galerie Van Slagmaat, Leidsestraatweg 36 in Woerden. De galerie is geopend op vrij- en zaterdag van 10-17 uur en op afspraak via tel. 06 4862 9544. Kijk voor meer informatie op www.galerievanslagmaat.nl