Intercity raast straks Bodegraven en Woerden voorbij

09-11-2017 Bodegraven - De gemeente is zeer teleurgesteld over het voorstel van de provincie Zuid-Holland om een spoorverdubbeling aan te leggen tussen Bodegraven en Nieuwerbrug voor een intercity die twee keer per uur de stations Bodegraven en Woerden voorbij raast. De spoorverdubbeling is gepland op het grondgebied van Bodegraven-Reeuwijk maar levert de inwoners van Bodegraven geen enkel voordeel op.

 

De provincie schrijft in een brief aan de gemeente dat de financiering voor een extra trein op het traject Leiden - Utrecht rond is maar dat de trein alleen stopt in Leiden, Alphen aan den Rijn en Utrecht. Voor de reizigers uit Bodegraven en Woerden rest slechts elk half uur een boemel die stopt in Leiden, Leiden Lammenschans, Hazerswoude, Koudekerk, Bodegraven, Woerden, optioneel Leidsche Rijn en Utrecht.

De provincieplannen staan haaks op de motie van 29 maart 2017, met daarin de oproep om in te zetten op volledige verdubbeling van het spoor voor een optimalisatie van de spoorlijn Lieden - Utrecht. Een minder storingsgevoelig tracé met kwartiersdienst is volgens de gemeenteraad noodzakelijk voor het aantrekken van nieuwe inwoners en bedrijven en daarmee ook van economisch belang. Wethouder Kees Oskam gaat deze motie nogmaals bij de provincie onder de aandacht brengen.

 

Klik hier voor de raadsinformatiebrief nr. 84 en de brief van de provincie