Project Startblokgelijkheid begonnen

25-01-2018 Bodegraven - In Sportcentrum De Kuil opende wethouder Martien Kromwijk donderdag 25 januari officieel het project Startblokgelijkheid van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk met een les taekwondo voor leerlingen van de Pax Christischool. Het project Startblokgelijkheid is gebaseerd op ”voorkomen is beter dan genezen”. Niet ieder kind krijgt helaas dezelfde kansen in zijn of haar ontwikkeling. Door bijtijds te investeren in

de ontwikkeling van kinderen tussen de 0 en 12 jaar met een leer- of ontwikkelachterstand, proberen wij te voorkomen dat zij later een beroep moeten doen op jeugdhulp. Vier werkgroepen hebben de afgelopen periode voorstellen ontwikkeld voor de verschillende onderdelen van het project Startblokgelijkheid: taalontwikkeling, ouderpartnerschap, sociaal-emotionele ontwikkeling en de overgang van de basisschool naar de middelbare school.

Zo is schooljudo een goed voorbeeld waar alle kinderen winst kunnen boeken op de kernwaarden respect, samenwerken, discipline, beheersing, weerbaarheid, vertrouwen en niet te vergeten plezier. De keuze voor schooljudo is aan de school zelf; de meeste scholen kiezen voor deze invulling. Andere scholen kiezen voor een andere invulling die ook bijdraagt aan de Startblokgelijkheid. Zo koos de Pax Christischool voor taekwondo. De scholen ontvangen voor het uitvoeren van het project circa €7.000 per school voor het jaar 2018.

► Wethouder Martien Kromwijk gaf het startsein van het project Startblokgelijkheid.
► Groep 4 van de Pax Christischool startte het project met een les taekwondo.