Alzheimer Café

19 Feb 2018 - 19:00

Gouda - Er wordt op maandagavond 19 februari weer een Alzheimer Café gehouden in de “Savelberg”, Savelberghof 200 in Gouda. Bezoekers zijn welkom vanaf 19.00 uur, en de inleiding op het onderwerp begint om 19.30 uur. Het onderwerp van de avond is: hoe ga je om met veranderend gedrag bij mensen met dementie?


Annemarie Eijkelboom (de gespreksleider van de avond) interviewt Elly Smit, hulpverlener in dienst van de GGZ “Rivierduinen”, die veel ervaring heeft in het begeleiden van mensen met dementie en hun directe familieleden. Als iemand te horen krijgt dat hij dementie heeft dan ervaart hij/zij zelf al veranderingen in het gedrag (bv. het onthouden van wat er gezegd wordt, steeds hetzelfde vragen, want je weet niet meer dat je dat al gevraagd had, in de war raken omdat je de ander niet goed begrijpt, soms ook boos worden uit onmacht..enz) Het is voor de mensen uit de directe omgeving van iemand met dementie ook vaak moeilijk om daar goed mee om te gaan! Soms zeg je dan: ik word er zo moe van…
Elly Smit weet wat er zich in de hersenen van iemand met dementie afspeelt, en dat de ziekte de oorzaak is van al die gedragsveranderingen. Uit haar praktijk kan ze goede adviezen geven hoe je als partner, zoon of dochter, of ander familielid en mantelzorger het beste kunt reageren op iemand met dementie. Er is ook volop gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar hierover door te praten.
Een lectuurtafel is aanwezig met relevant informatie materiaal op het gebied van dementie.
Iedereen is hartelijk welkom!
Voor inlichtingen bel gerust: 06 30382692 (Jaap Feenstra)