Film 'Doctor Zhivago'

23 Mrt 2018 - 20:00

Bodegraven - Vanwege de grote belangstelling voor de film “Doctor Zhivago” wordt de film nogmaals vertoont. In de Sovjet-Unie van weleer was de roman Doctor Zhivago lange tijd verboden.

 

Het manuscript werd uiteindelijk naar het Westen gesmokkeld en vervolgens verfilmd door David Lean. Het werd een van de grote Klassiekers van de 20ste eeuw. Op meesterlijke en vooral meeslepende manier brengt Lean het verhaal in beeld.

Liefde, passie, politiek, armoede en rijkdom vormen de rode draad in Doctor Zhivago, die met 5 Oscars® werd bekroond. In deze geheel gerestaureerde digitale versie van het Russische epos, zien we het verhaal dat zich afspeelt in een tumultueus en verdeeld Rusland. Onvergetelijke sequenties zoals de straatrevolutie, de charges, de treinrit door de besneeuwde Oeral. En natuurlijk zijn er de onvergetelijke rollen van Omar Sharif, zijn geliefde Julie Christie en talloze andere grote namen. De schitterende filmmuziek (vooral het wereldberoemde "Lara's Theme" / "Somewhere my Love") werd gecomponeerd door Maurice Jarre, die voor de Soundtrack werd bekroond met een Oscar.


Op vrijdagavond 23 maart eveneens om 20:00 uur. Nova Bioscoop, Pr. Hendrikstraat 31, Bodegraven.  Reserveren via e-mail novabioscoop@kpnmail.nl  of 0172 650010.