Toveren met woorden

16 Mrt 2018 - 10:00

Woerden - In de workshop kunt u zich ontspannen laten meevoeren op de mooie verhalen en gedichten die worden voorgelezen. Het thema voor 16 maart is: Verhaal met een moraal. De verhalen betreffen dit keer vooral fabels.Rianne
vertelt over het belang van verhalen in het leven van de mens. Daarna kunt u zich ontspannen laten meevoeren door te luisteren naar fabels, gedichten of andere verhalen. Levensthema’s wordt in de verhalen vaak als metafoor weergegeven, bijvoorbeeld als de belevenis van een dier. Dit maakt dat de mooie, soms honderden jaren oude, verhalen bij u als het ware een deurtje kunnen openen in uw onderbewustzijn waardoor u uw eigen gedachten of beelden bij een verhaal vormt. Het mooie daarvan is, dat deze bij iedere mens anders zijn; het is een van de dingen die de mens uniek maakt.

Wat dient zich bij u aan? Zijn het herinneringen, toekomstdromen of inzichten? En blijven deze hangen, of vervagen ze juist? In de workshop nemen we de tijd om hier met elkaar aandacht aan te besteden. Door middel van een creatieve opdracht (tekenen, schrijven, anekdotes) en/of een goed gesprek gaan we met elkaar aan de slag, aan de hand van de associaties die u krijgt bij het voorgelezen sprookje, gedicht of verhaal.

Het betreft een afwisselende workshop waarin u leert over hoe verhalen soms honderden jaren voortleven. Maar ook wat het luisteren van een verhaal bij u oproept en welk effect het heeft wanneer dit met elkaar gedeeld wordt. Doel van de workshop is u een ontspannen 1,5 uur aan te bieden.

Op vrijdagochtend 16 maart geeft Rianne Rijntjes om 10.00 uur een ontspanningsworkshop ‘Toveren met woorden: fabels’ bij Inloophuis ‘Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12, Woerden. Aangezien er een beperkt aantal plaatsen zijn, dient u zich voor deze workshop aan te melden. www.inloophuislevenmetkanker.nl