CVC Reeuwijk laat koploper Die Haghe struikelen

12-03-2018 Den Haag – Die Haghe te verslaan is een hele kunst. Dat lukte tot nog toe alleen UVS. Maar afgelopen zaterdag kreeg CVC Reeuwijk dat spectaculair ook voor elkaar. Notabene als hekkensluiter stuntte CVC Reeuwijk op Sportpark Ockenburgh. Het bezorgde de koploper de 2e nederlaag van het seizoen. Die Haghe grossiert dit seizoen in driepunters en tegen CVC Reeuwijk zou dat niet anders zijn afgaande

op de posities op de ranglijst van beide ploegen . Maar dat liep toch even anders. Die Haghe pakte direct het initiatief om snel zaken te doen. Het liet overigens wel ruimte voor CVC Reeuwijk om te counteren. In de 30e min. leidde dat tot een strafschop voor CVC. Sven de Jong dribbelde het Haagse strafschopgebied binnen waar hij onreglementair werd gestuit door Alex Heemskerk van Die Haghe. Aksel Koopman, zo’n beetje de vaste strafschoppennemer bij Reeuwijk, zag tot zijn ontzetting z’n elfmeter door Die Haghe-goalie Bas Drost gestopt. Zo liet CVC een unieke kans liggen op de 0-1.
 

Kort na het begin van de 2e helft gaf CVC Reeuwijk de koploper in de 2e klas opnieuw een waarschuwing. Een afstandsschot van Joep van Keulen spatte op de bovenlat bij de Hagenaars. Nadien werd het steeds duidelijker dat Die Haghe niet de vorm had van een trotse koploper. Die Haghe bleef volharden in slordig aanvalsspel. Bovendien stak Rob Verwaal in bloedvorm. Hoe de CVC-goalie een vrije schop uit de hoek dook was subliem keeperswerk. In de 70e min. gebeurde wat niemand vooraf mogelijk achtte. CVC Reeuwijk brak uit en met een fijne voorzet bereikte Joep van Keulen de geheel vrijstaande Tom Verwaal die verwoestend uithaalde: 0-1.

Die Haghe in nood en trok massaal ten aanval om de wedstrijd nog te doen keren. Natuurlijk moest CVC Reeuwijk terug. Het verdedigde de voorsprong evenwel met hand en tand tegen een opdringend Die Haghe dat naarmate de tijd verstreek steeds slordiger de kansen op de gelijkmaker om zeep bracht. CVC Reeuwijk hield stand en bewerkstelligde een stunt van jewelste. Daar Nieuwkoop zelf gelijkspeelde, schoof CVC Reeuwijk op naar de voorlaatste (13e) plaats. En dat is nu een kwestie van vasthouden.
 

• Bericht: André van Egdom

 

► Daan Vermeulen (l) als verdediger in actie tegen Die Haghe. De CVC'er heeft zich al goed aangepast aan het 2e klasniveau.
 
► Kieran Dekkers onderschept de bal met een sliding.
 
►  Lorenzo Stolwijk aan de bal tegen Die Haghe.
► Joep van Keulen glipt langs z'n tegenstander. Hij gaf de assist die leidde tot de verrassende 0-1 voor CVC Reeuwijk.