ESTO maakt in 2e helft het verschil

12-03-2018 Bodegraven – ESTO gaat de boeken in als de laatste winnaar van de dorpsderby tegen Bodegraven. Een doortastender ESTO versloeg Bodegraven met 7-2. In de 1e helft gaf een in personele zin gehavend Bodegraven nog geducht tegenstand. Na de snelle 1-0 door Gerald Dengering antwoordde Bodegraven daarop met de 1-1 van Jordi de Groot die beheerst de bal over ESTO-keeper Joey Anker heen lepelde. Kort daarna had ESTO

een hernieuwde voorsprong. Vanaf de strafschopstip bracht Wouter-Jan Bos de 2-1 op het scorebord. Die voosprong werd groter toen Marco Vonk de fout in ging. De Bodegraven-goalie trapte de bal knullig tegen Maarten van Riessen. Via de ESTO-spits verdween de bal in het doel: 3-1. Pas in de 2e helft maakte ESTO z’n status als virtueel koploper waar. Binnen een paar minuten had ESTO door Lars Verheul en Wouter-Jan Bos een 5-1 voorsprong te pakken. Daarmee was de spanning in de derby wel helemaal gedoofd. Bodegraven lag definitief op de rug.

Een geslagen Bodegraven bleef proberen daar nog iets aan te veranderen. Maar voor de 2e helft ook al gekortwiekt door het uitvallen van spits Jordi de Groot was Bodegraven niet meer in staat aanvallend nog een echte vuist te maken. Een benutte strafschop door Frank Veelenturf bracht Bodegraven toch nog wel terug naar 5-2. Zienderogen liep Bodegraven in de slotfase op z’n laatste benen. Het gaf Wouter-Jan Bos de gelegenheid met nog 2 treffers het verschil met Bodegraven verder tot uitdrukking te brengen: 7-2. Jammer dat aan het einde van de wedstrijd Martijn Bakker (2x geel) en Anass Kalai van Bodegraven nog onnodig voor het bejegenen van de scheidsrechter rood werd voorgeschoteld.
 

• Bericht: André van Egdom

 

 
► Gerrit Hulters schermt de bal af met in zijn rug Olav Bentveld van ESTO.
 
►  Jordi Tuithof is in botsing gekomen met Frank Veelenturf van Bodegraven. Scheidsrechter Ozkulluk ziet er een overtreding in.
 
► Rob Bruijnen werkt de bal weg voor Bodegraver Anass Kalai (nr. 10)
 
 ► Robin Groenendijk van ESTO probeert zich door de Bodegraven-verdediging te werken.