Geert Hofland 3de op ‘The Dutch Masters’

12-03-2018 Den Bosch - Afgelopen weekend waren de Brabanthallen in Den Bosch het decor voor ‘The Dutch Masters’ (voorheen Indoor Brabant). Dit concours is een heel groot internationaal paardensport evenement. Vele topruiters waaronder Jeroen Dubbeldam (springen), Edward Gal en Isabelle Werth (dressuur) verschenen hier in verschillende categorieën aan de start. Geert Hofland mocht hier, dankzij eerdere goede

resultaten, starten tezamen met zijn paard Oswin in de klasse Grand Prix U25. Dit is de klasse dressuur op het hoogste niveau voor ruiters onder de 25 jaar.
 

Vrijdag werd de combinatie nog met een persoonlijk record van 68,744 zesde, maar zaterdag werden Geert en Oswin in de kür op muziek U 25 heel knap derde, wederom met een persoonlijk record (73,150).

Geert rijdt met Oswin al bijna 2 jaar in deze klasse. Samen hebben zij al mooie resultaten behaald, waaronder een 1e plaats in Le Mans (Fr, oktober 2016), vorig jaar waren er twee 3e plaatsten in Compiègne (Fr) en een 2e plaats in Hickstead (GB). In februari van dit jaar werden ze in Le Mans 2e en 3e .
Als gevolg van deze resultaten staat Geert in de top twintig van de Worldranking van dressuurruiters U25.

De komende weken mag Oswin even met vakantie. Echter, voor het komende seizoen staan er nog een aantal internationale wedstrijden op het programma, waaronder Saumur in Frankrijk.
 

 
► Geert Hofland met Oswin tijdens de 'The Dutch Masters'. (Foto: Gerda van Egdom)