Zeven jubilarissen tijdens voorjaarsconcert in het zonnetje

12-03-2018 Driebruggen - Tijdens de pauze van het voorjaarsconcert dat OBK afgelopen zaterdag in Driebruggen opvoerde, werd een zevental jubilarissen in het zonnetje gezet. René de Kruijf, Matthijs Kooi met hun 12,5 jarig jubileum. Willeke van Duuren, Tineke de Bruin, Linda Flinterman en Frank van Duuren met hun 25 jarig jubileum. En Nico van Esschoten met zijn 40 jarig jubileum.

Zij kregen uit handen van Ed Roelofs een ZHBM speldje en een Certificaat. OBK bestaat dit jaar zelf 90 jaar.

Het voorjaarsconcert begon met een optreden van het opleidingsorkest van Muziekvereniging OBK Driebruggen o.l.v. van Liesbeth van Leeuwen - Blonk. Het opleidingsorkest liet een aantal mooie muziekstukken horen waaronder “Woodland Odyssey”.

Dit stuk werd met veel enthousiasme gespeeld, het toegestroomde publiek genoot volop.
Ook de slagwerkgroep gaf een demonstratie. Zij lieten een drietal mooie stukken horen o.a. “Just for Fun” gespeeld een mooi duet voor kleine trom en grote trom.

“Eli's Green Cake Walk” Dit liedje werd een hit in 1898! En tevens was dit de eerste cakewalk die geschreven werd door een vrouw. De cakewalk is een dans die eind 19e eeuw ontstond ten tijde van de slavernij op de plantages in het zuiden van de Verenigde Staten. Het is vrolijke muziek, en komt uit de familie van de ragtimes. Meestal wordt het gespeeld op piano, maar dit liedje werd gespeeld door de slagwerkers van OBK Driebruggen.

René en Maud op de xylofoon, begeleid door rest op drums en kleine percussie instrumenten.
En daarna werd er een mars gespeeld, “March & Dance van Gert Bomhof”.
Het stuk werd gespeeld op 4 kleine troms, Maud en Tim zorgen voor de stevige begeleiding op de lage trommels.

Het stuk begon met een mars, een middendeel is een stoere solo voor Maud en Tim, waarna het begin terug komt met alle trommels en samen wordt afgesloten. Het publiek genoot volop! OBK had bovendien Muziekvereniging De Pionier uit Gouda uitgenodigd o.l.v. Marko van Esch. Zij speelde een aantal fraaie stukken.

Na de pauze vervolgde het groot orkest van OBK Driebruggen onder leiding van Mark van Mil op. Zij speelde een aantal fraaie stukken o.a. “O Magnum Mysterium en het bijzondere stuk, Fort Wierickerschans”, dat verhaalt van de roerige periode die onze streek beleefde in het Rampjaar 1672 in de strijd tegen de Fransen. “Crimson Tide, Kung Fu Panda” die begeleid werd door een fraaie beelden uit de gelijknamige film. Het concert werd afgesloten met de mars “Marche des Parachutistes Belges.”