A.s. zaterdag (23 juni) Open Water Zwemwedstrijden in Oude Rijn

20-06-2018 Bodegraven - Ook dit jaar organiseert BZ&PC het Open Water Evenement in de Oude Rijn. Op 23 juni 2018 vinden in het centrum van Bodegraven weer diverse Open Water zwemwedstrijden plaats en kan er ook vanaf Nieuwerbrug en vanaf de Wierickerschans in de Rijn gezwommen worden. De langste afstand de 5 km-wedstrijden voor wedstrijdzwemmers en triatleten starten in Nieuwerbrug en eindigen in de sluis, hartje

centrum, van Bodegraven. Het startschot van de 5 km zal worden gegeven door wethouder Dirk Jan Knol. Het is de organisatie gelukt om met medewerking van de gemeente Bodegraven de gehele Brugstraat af te sluiten en samen met middenstanders er een gezellige locatie van te maken met diverse standjes.

• Fort Wierickerschans is de startlocatie voor het unieke ZWEM VOOR JE HART (hartstichting.nl) Sponsor evenement. Het betreft hier een 2,5 km sponsortocht welke geheel in het teken staat voor fondsenwerving t.b.v. de Hart Stichting. Een deelnemer betaalt inleggeld, waarvan een deel is bestemd voor de Hartstichting, en krijgt daarvoor o.a. Open Water zwemles en een speciale attentie. Tevens wordt € 2,50 per deelnemer van de overige wedstrijden gedoneerd aan de Hartstichting.
 
• Alle scholen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zijn uitgenodigd voor een scholensponsortocht. De groepen 4 ( vanaf 2011), 5 en 6 zwemmen 250 meter en de groepen 7 en 8 doen 500 meter. Het geld dat ze ophalen komt ten goede aan de Hart Stichting. Zit je in groep 4, 5, 6, 7 of 8 en heeft je school je niet opgegeven, geen nood. Schrijf je gewoon in via onze website.  
 

• Net als voorheen worden alle overige wedstrijden over verschillende afstanden gehouden aan de Rijnkade en finishen alle deelnemers in de Sluis van Bodegraven. Verder zijn er diverse wedstrijden voor “De Masters” en SPRINT wedstrijden voor alle zwemmers.
In het centrum van Bodegraven staan diverse kraampjes en zullen diverse middenstanders met hun producten in de Brugstraat en op het Raadhuisplein staan.

• Voor Sport Report maakt RTV Bodegraven een videoregistratie van het evenement die later bekeken kan worden op internet en het tv-kanaal van de omroep.

 
 

• Organisatie:

Vanaf vorig jaar zijn Henk Labordus, Roland Schol, Rob van den Bor, Erik Broer en Erwin de Jong al bezig met het voorbereiden van dit evenement. De organisatie is dan ook ontzettend blij met de geweldige medewerking van Gemeente Bodegraven, Provincie Zuid-Holland, De Stichtse Rijnlanden en Wiericker Schans die het mogelijk hebben gemaakt om dit uniek evenement te kunnen laten plaatsvinden. Ook de middenstanders van Bodegraven, met name Centrum Manager Jeroen Wichers, denken mee om deze dag tot een top evenement te laten groeien.

 

• Social Media :

Natuurlijk kan ook het Open Water Bodegraven niet zonder Social Media en daarom kan je ons op de volgende media vinden voor alle laatste nieuws en informatie.

Website: http://bzpc-bodegraven.nl/open-water-2018/

Verkort op: http://bit.ly/OpenWaterBodegraven
 

Facebook: https://www.facebook.com/openwaterbodegraven/
 

Instagram: https://www.instagram.com/openwaterbodegraven/
 

Twitter: https://twitter.com/openwater_borft


Contactpersoon Erwin de Jong ( 06-41244214 )

Email: wedstrijd@bzpc-bodergaven.nl