Gemakkelijke zege voor BZ&PC-dames

10-10-2018 Heerenveen - De Bodegraafse waterpolodames hadden zondag een makkelijke middag in Heerenveen. De equipe van BZ-coach Ton Kloosterman was niet onder de indruk van de noordelijke dadendrang. Zonder tot het uiterste te gaan werd HZPC/Avéna met 6-12 verslagen. De Friese promovendus beende het tot de rust aardig bij (5-7), maar daarna was het verzet gebroken. “We speelden vanavond niet onze beste wedstrijd van het seizoen”,

analyseerde Kloosterman. “We hebben er daardoor niet uitgehaald wat erin zat. Natuurlijk wel de winst, maar er bleven te veel kansen onbenut. Verdedigend waren we een aantal keer net te laat waardoor zij toch gevaarlijk konden worden. Een mooie taak om die punten op te pakken in de aankomende trainingen.”
 

Door de winst staat BZ&PC voorlopig op kop in de 1e Klasse B met 9 uit 4. Echter nr. 2 PSV Waterpolo heeft met 6 uit 2 wel twee wedstrijden minder gespeeld.
BZ&PC reist aankomende zaterdag af naar Zwolle. Om 18.15 uur valt in zwembad De Vrolijkheid de eerste bal in het water. Swol 1894 is dan de tegenstander.