Bodegraven wint van De Rijnstreek

16-12-2018 Nieuwerbrug a/d Rijn – Bodegraven bleek de sterkste in de gemeentelijke derby tegen De Rijnstreek. De Bodegravers trokken op Weijpoort met 2-3 aan het langste eind. Bodegraven-trainer Frits van Dijk moest door 3 geschorste spelers wel even puzzelen in de opstelling om de open gevallen plaatsen in te vullen. Via een doelpunt van Danny Pouw produceerde De Rijnstreek het openingsdoelpunt. In de gelijkopgaande

wedstrijd kwam Bodegraven toch nog voor de rust weer langszij door Kayne Verdoold 1-1. In de 2e helft schoof Mitchell v.d. Tier bij Bodegraven vanaf het middenveld naar de voorhoede en dat betaalde zich uit. Van der Tier schoof al snel de 1-2 binnen en even later vuurde hij vanaf de strafschopstip de 1-3 in de touwen. Daarvoor had Lars de Groot voor Bodegraven al een megakans laten liggen op uitbreiding van de voorsprong.

De Rijnstreek leek verslagen maar een benutte strafschop later door Daan van Selm bracht toch weer de spanning terug in de wedstrijd: 2-3. De Rijnstreek zette daarna nog druk voor de gelijkmaker. Die kwam niet. Mede doordat Bodegraven-doelman Marco Vonk met een paar knappe saves z’n doel schoon hield. Rijnstreek-trainer Wim Dullemond had meer verwacht van z’n team. Zijn ploeg wist over de gehele wedstrijd maar weinig kansen af te dwingen. Bodegraven is door de winst weer over De Rijnstreek heen gegaan.

• Beide ploegen halen deze week nog een wedstrijd in. Bodegraven speelt op woensdagavond (19 dec.) thuis om 20.00 u tegen Siveo ’60 en De Rijnstreek zaterdag 22 december tegen SPV ’81. Aanvang 14.30 u.
 

Bericht: André van Egdom

 
► Mitchell v.d. Tier gaat richting Rijnstreek-strafschopgebied. Colin v.d. Mel van De Rijnstreek probeert hem nog op te vangen.
 
► Daan van Selm voor De Rijnstreek aan de bal met Kayne Verdoold in de achtervolging.
 
► Wilbert van Elten (Rijnstreek) lijkt eerder bij de bal te kunnen dan Lars de Groot voor Bodegraven.