Kunstbusreis – Scheepvaartmuseum en Stedelijk Museum

21 Feb 2019 - 09:00

Bodegraven - Ze bezoeken het geheel gerenoveerde Scheepvaartmuseum in Amsterdam, waar behalve ongeveer 30.000 objecten, afkomstig van onder andere rederijen ook een replica van het VOC-schip ‘Amsterdam’ te bewonderen is. De ‘Vereeniging Nederlandsch Historisch Scheepvaart Museum’ is in 1926 opgericht en bezit een van de meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld. Oorspronkelijk was het museum gevestigd in een gebouw op de hoek Cornelis Schuytstraat/De Lairessestraat, thans veilinghuis Christie’s.

In het Stedelijk Museum Alkmaar wordt het verleden gepresenteerd in afwisselende en interactieve opstellingen met hoogwaardige collecties oude en vroegmoderne schilderkunst en kunstnijverheid. De ‘Gouden Eeuw’, ‘Victorie!’ en ‘Portret van Alkmaar’ belichten de roemrijke stadsgeschiedenis. Daarnaast is een verrassende presentatie van de fraaie collectie Bergense School te zien.

Op donderdag 21 februari 2019. www.evertshuis.nl Vertrek: 09:00 uur vanaf NS Station Bodegraven. Kosten: €37,50 inclusief vervoer, entree en rondleidingen, €26,50 indien u in het bezit bent van museumkaart