Ondersteuningsgroep Nabestaanden van zelfdoding

25 Mrt 2019 - 19:30

Gouda - In Gouda start de ondersteuningsgroep Nabestaanden van zelfdoding. Deze groep is voor iedereen die steun zoekt bij verwerking van een zelfdoding door een partner, kind, ouder, broer, zus, vriend(in) of een andere dierbare.


Rouw na het verlies van een dierbare door zelfdoding is een pijnlijke worsteling. Er komen veel vragen en onzekerheden naar voren. Men zoekt verklaringen voor de zelfdoding: wat is er gebeurd? Waarom heeft hij/zij het gedaan? Emoties zoals schuldgevoelens, boosheid, opluchting, angst en verdriet kunnen het rouwproces in de weg staan. In de groep vinden deelnemers herkenning en begrip bij mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. De groep bestaat uit 9 bijeenkomsten van elk 2 uur.

Op maandag 25 maart 2019. Locatie: Ronsseweg 225 in Gouda. Deze locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Voor deze cursus wordt alleen een bijdrage voor de materiaalkosten gevraagd. Voor informatie en aanmelden bel 071 890 88 88 (afdeling preventie) of mail naar preventie@rivierduinen.nl.