Echtpaar Telkamp-Landman 60 jaar getrouwd

21-02-2019 Nieuwerbrug - Uit het Utrechtse komen: Bep (78) uit Vleuten en Hennie (80) Telkamp uit Maarsen. Afgelopen donderdag kwam burgemeester Christiaan van der Kamp het echtpaar feliciteren met hun 60-jarig huwelijk. Het echtpaar heeft na hun trouwen eerst een jaar in Woerden gewoond, daarna begonnen ze in 1961 hun schoenwinkel in de Bodegraafse Wilhelminastraat naast Café Van der Zwaan. De vader van Hennie Telkamp had

in Maarssen een schoenwinkel. Hij vertelde: "Voor al mijn 12 kinderen ga ik een schoenenwinkel openen".

In 1999 verkochten Bep en Hennie hun winkel in Bodegraven en ging het echtpaar regelmatig overwinteren in de Portugese Algarve. Ze hebben dat zo'n vijftien jaar gedaan en bleven dan drie maanden weg. Het echtpaar heeft vier kinderen gekregen, elf kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

Hennie komt uit een sportieve familie waar veel werd gevoetbald. De familie Telkamp had het eerste familie-voetbalelftal in Nederland. Ze trokken door het hele land om te spelen.

Hennie speelde in het eerste elftal van VV Bodegraven maar ook tennissen en biljarten deed hij graag. Achter hun mooie huis in Nieuwerbrug is een bijgebouw genaamd ’t Stootje waar, de naam zegt het al, een prachtig biljard staat.