CDA werkt mee aan het opfleuren Huis van Alles Driebruggen

16-03-2019 Bodegraven-Reeuwijk Team CDA uit Bodegraven-Reeuwijk stak zaterdag met 6 mannen en vrouwen de handen uit de mouwen bij het Huis van Alles in Driebruggen. Samen met ongeveer 10 andere vrijwilligers werd hard gewerkt om het Huis van Alles in Driebruggen op te fleuren en schoon te maken komende seizoen. De actie vond plaats in het kader van NLDoet, de nationale vrijwilligersdag van het Oranjefonds.

“We hebben buiten de bloembakken opgekapt en binnen de keuken en de ruimtes schoongemaakt.”, aldus CDA-raadslid Marijke Kasius. “We dragen alle Huizen van Alles een wam hart toe en we zijn trots op de vele vrijwilligers, die de afgelopen jaren veel energie in onze gemeenschapshuizen hebben gestoken. Als we zo bezig zijn, krijgen we daar zelf ook energie van. Het is leuk om samen te werken aan voorzieningen die volledig draaien op vrijwilligers.”

Afgelopen jaren was het CDA op NLDoet actief bij de Theetuin, de Oudheidkamer, de Zustertuin en de Vijverhof. Vorig jaar werd de Fuut geholpen met opknappen van het terrein.
Ook Jaco Kastelein, lid van de Provinciale staten en nummer 6 op de lijst van de komende verkiezingen kwam langs om nog even te helpen. “Vrijwilligerswerk in de hele provincie is cruciaal en laat zien waar het CDA voor staat: Samen kunnen we meer!”

Naast Jaco en Marijke en de andere vrijwilligers hielpen namens het CDA/bestuurslid Erik Dijk, commissielid Danielle Verhoef en wethouder Dirk-Jan Knol mee. De laatste vertelt enthousiast: “Vrijwilligers zijn het cement in onze samenleving. Onmisbaar bij verenigingen, sportclubs, kerken, natuurorganisaties en zorgcentra. Zonder vrijwilligers staat onze samenleving stil. Het CDA vindt daarom vrijwilligers belangrijk en wil ze zowel in de politiek als in de praktijk ondersteunen.”