BZ&PC-heren kampioen en terug naar 1e Klas (+ interview)

17-03-2019 Bodegraven – In een stampvol zwembad De Kuil werden afgelopen zaterdag de BZ&PC-heren kampioen in de 2e Klasse A. De Bodegraafse waterpoloërs gaan volgend seizoen weer 1e Klas spelen. De Linge/PCG, de nr. 2 op de ranglijst, had in de kampioenswedstrijd drie perioden lang niets in te brengen tegen een ontketend BZ&PC. Het had alle zinnen gezet om alvast thuis kampioen te worden. Na twee speelperioden had BZ&PC al een 7-2

voorsprong te pakken. Hier waren fraaie treffers bij, zoals het afgemeten boogballetje van Tristan van Dam. Ook in de 3e periode bleef BZ&PC op koers. Niet alleen de schutters bij BZ&PC deden een duit in het zakje, maar ook doelman Robin Nieuwhof deelde mee in het gedreven en goede spel aan BZ-kant. Bij 10-4 ranselde de goalie op sublieme wijze een strafworp uit zijn doel, waardoor BZ&PC de voorsprong intact hield richting de 4e periode.

In deze 4e periode verloor BZ&PC de flow van de vorige drie perioden. De Leerdammers kropen ineens doelpunt na doelpunt dichterbij. Even leek de spanning nog terug te keren. Met nog  2 minuten op de klok schoot Luca Groenendijk BZ&PC naar 11-7 en kon het niet meer misgaan. De Linge/PCG scoorde nog wel een keer (11-8), maar het kon het  kampioensfeest van BZ&PC niet meer verstieren. Zoals gebruikelijk bij waterpolo ging ook coach Herman Tongerloo te water om het kampioenschap met z’n mannen uitbundig te vieren. 

• Bericht: André van Egdom

 INTERVIEW RTV BODEGRAVEN (verslaggever André van Egdom)
 

 Interview René Peek (BZ&PC)


 

► Rob Peek in balbezit voor BZ&PC tegen De Linge/PCG. Ook hij vond het net van de Leerdammers.
 
► BZ&PC viert het kampioenschap in de 2e Klasse A.
 
► BZ&PC met de kampioensschaal. Volgend seizoen in de 1e Klas!