RVC ’33 klimt naar elfde plek

18-03-2019 Reeuwijk-Brug - RVC ’33 beleeft een goede fase in de competitie. In de laatste weken grossiert het punten. Afgelopen zondagmiddag kwamen er weer 3 bij. Altior ging op Kaagjesland met 3-1 onderuit. Het was een cruciale overwinning waarmee de spanning rond de nacompetitieplaatsen weer verder is toegenomen en zelfs de 8e plaats nu ook nog wordt mee gezogen in de verbeten strijd om handhaving in de 2e klas.

In de 20e minuut bracht Romano Giorgini via een fraaie soloactie RVC ’33 op 1-0. Handig omspeelde hij Altior-keeper Jeroen Sassen en uitgeweken naar de zijkant wist hij de bal toch nog uit een moeilijke hoek in het doel te schuiven. De nipte voorsprong nam RVC ’33 mee de rust in. Na rust met de wind tegen had RVC heel wat minder in de melk te brokkelen. Maar toch breidde RVC ’33 in de 57e min. de voorsprong uit tot 2-0 door een kopbal van verdediger Bjorn Verbeij die bij een hoekschop naar voren was geslopen. Ruim 10 minuten later bracht Altior koppend de spanning weer terug: 1-2.

Daarna vierde Wouter Sluijs zijn rentree bij RVC ’33 voor zijn eerste speelminuten dit seizoen. De aanvalsspits verkeerde lange tijd in het buitenland en is sinds kort terug om zich weer aan te sluiten in de RVC-selectie. Juist hij wist RVC ’33 in veilige haven te loodsen. Een vrije schop van Frank Stolwijk wist keeper Jeroen Sassen nog wel fraai uit de bovenhoek te ranselen, maar de rebound was een prooi voor Sluijs die koppend de bal over de doellijn gleed: 3-1. Die voorsprong liet RVC niet meer glippen. Door de overwinning stegen de Reeuwijk-Dorpers naar de 11e plek net boven de nacompetitiestreep.
 

• Bericht: André van Egdom

► Frank Stolwijk tussen twee Altior-spelers jagend op de bal.
 
► Romano Giorgini (16) tracht nog bij de bal te komen. Hij scoorde op fraaie wijze de openingstreffer voor RVC '33.
 
► Bjorn Verbeij kopt de bal uit eigen strafschopgebied. De RVC-verdediger maakte voor RVC '33 de 2-0.