Voorjaarsconcert OBK

23 Mrt 2019 - 20:00

Waarder - Muziekvereniging Oefening Baart Kunst uit Driebruggen geeft haar traditionele voorjaarsconcert. De vereniging geeft een uitgebreide presentatie van wat ze in haar mars heeft, zowel van de leerlinggroepen als het “Grote Orkest”. De slagwerkgroep onder leiding van Gerda Tuinstra heeft hard gestudeerd op een aantal stukken die zaterdag als vanouds weer indruk zullen maken.

Het koperensemble onder leiding van Coert Zonneveld speelt een interessant en spannend stuk Brass Machine. Coert is zelf de componist en duidt het stuk aan als soms monotoon, soms klankrijk, van hoog naar laag, soms in harmonie, soms prachtig, van hard en zacht, soms grillig, soms snerpend, soms snel en dan weer langzaam, vlak of met accent, soms energiek en dan weer sloom. Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig hoe muziek kan klinken, bijeengevoegd tot een achtbaan van geluid.

De saxofoongroep onder leiding van Maaike Schrama speelt Smoke on the Water van de popgroep Deep Purple in een bewerking van Coert Zonneveld en zulks ook YMCA van de groep The Village People, een Gouwe Ouwe.Het opleidingsorkest staat sinds enige tijd onder leiding van Mark van Mil. Zij hebben wat pittige
stukken ingestudeerd, bijvoorbeeld Welcome tot the World, Portugal en Denemarken uit het boek On Tour van Jacob de Haan. We gaan even lekker fietsen met de Bicycle Race for two bicycle bells & band van Ivo Kouwenhove en Mark zal het stuk The Conductors Nightmare van dezelfde componist misschien nog wel lang slecht doen slapen.

Het grote orkest, ook onder leiding van Mark van Mil, heeft een programma met een internationaal karakter. Zij spelen voor u de Grenadiersmars (Turf in je Ransel) een oerhollandse mars nog steeds traditioneel gespeeld door militaire orkesten zoals de Koninklijke Militaire Kapel en Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers. Windows of the World van Peter Graham is een
reis over de wereld vooral naar culturen waarvan gevoel voor ritme aangeboren is. De slagwerkgroep heeft hierin een zeer prominente rol, Las Playas de Rio van Kees Vlak maakt ons los in de heupjes en de Three Russian Folksongs in een arrangement van Andrew Pearce zorgt voor een sfeer van kampvuur, zang en dans.

Op zaterdag 23 maart om 20.00 uur in de PKN Gereformeerde Kerk, Dorp 24 in Waarder. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de toegang is gratis. Er is een verloting waarbij u fraaie prijzen kunt winnen.