Gemeente ontvangt bezoekers tijdens Kom binnen bij bedrijven

18-03-2019 Bodegraven-Reeuwijk - Diverse bedrijven stelden tussen 11 en 16 maart hun deuren open voor bezoekers tijdens de actie ‘Kom binnen bij bedrijven’. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk gaf zelf ook een inkijkje in haar organisatie. Op donderdagmiddag 14 maart waren zo’n 30 bezoekers te gast in het gemeentehuis.
Wethouder Inge Nieuwenhuizen heette de bezoekers van harte welkom.

 

“Het is mooi dat mensen interesse tonen in het werken bij een gemeentelijke organisatie, omdat het continu over mensen gaat en je veel in de samenleving moet bewegen om te zien wat er gebeurt. De gemeente is er voor inwoners en ondernemers, en niet andersom. Deze gemeente probeert het talent van iedere medewerker te benutten om goede dienstverlening te kunnen geven ", aldus de wethouder.

De bezoekers kregen uitleg van enkele medewerkers over de manier van werken binnen de organisatie. Zo werkt de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zonder afdelingen en leidinggevenden en wordt er vooral gewerkt op basis van zelfsturing. Na een korte rondleiding door het gemeentehuis volgden enkele ‘speeddate’ rondes met medewerkers om nader kennis te maken.

De gemeente kijkt terug op een goede netwerkbijeenkomst. Door haar deelname aan Kom Binnen Bij Bedrijven hoopt zij een duwtje in de rug te hebben kunnen geven aan de oriëntatie van de bezoekers op de arbeidsmarkt. De gemeente hoopt dat ontmoetingen tussen werkgevers en werkzoekenden die afgelopen week binnen bedrijven hebben plaatsgevonden een succesvol vervolg zullen krijgen.

Hoe vind je als organisaties of bedrijf de werknemers, stagiairs of vrijwilligers die je nodig hebt? Bij Kom Binnen Bij Bedrijven. Werkgevers en werkzoekenden ontmoeten elkaar zo op een laagdrempelige manier. Meer dan 300 bedrijven uit de regio deden dit jaar mee en 1700 bezoekers hebben één of meerdere bedrijven bezocht.