ESTO houdt koploper in toom | Andy Biekman nieuwe trainer ESTO

19-03-2019 Bodegraven - De soevereine koploper in de 2e klas liep vast op een hardwerkend maar ook goed spelend ESTO. Technisch en qua balbehandeling was er een verschil. Je kon zien dat TAC ’90 niet voor niets de ranglijst aanvoert. De toeschouwers konden dan ook vaak genieten van hun individuele acties, snel uitgevoerde steekballetjes en één-tweetjes. ESTO speelde compact en zocht toch regelmatig de aanval die de koploper soms

deed wankelen. Vooral in de laatste tien minuten had, onder aanmoediging van veel supporters, een heroïsche druk op het Haagse doel zomaar een overwinning kunnen opleveren. Dat zou overigens geen recht gedaan hebben aan het wedstrijdbeeld en de einduitslag van 1-1. Wel zou ESTO daarmee uit de gevarenzone van de ranglijst zijn gebleven. Helaas mocht het niet zo zijn.
TAC ’90 ging in een hoog tempo van start. Daarbij voerden ze vaak de goede aanvallen te ver door en hield de verdediging van ESTO de zaak onder controle.

Daarnaast veroorzaakten de gevaarlijke uitbraken dat de Hagenaars meer mensen achterin moesten houden. Hun eerste echte wapenfeit was in de 25e minuut een afstandschot dat via de paal achter ging. Tot de rust had ESTO zeker mogelijkheden om op voorsprong te komen maar de ‘bril’ hing na 45 minuten boeiend voetbal op het scorebord. Nog geen vier minuten na de aftrap voor de 2e helft rondde TAC ’90 een snelle aanval af met een doelpunt. Verbeten knokte ESTO zich daarna terug in de wedstrijd. In de 53e minuut zag Wouter-Jan Bos net voorbij de middellijn dat de TAC keeper te ver voor zijn doel stond. Met de wind in de rug leek zijn hoog geplaatst schot onhoudbaar in het net te verdwijnen. De hard achteruitlopende keeper kreeg nog net zijn vingertoppen tegen de bal. Via de lat bleef de bal uit het doel en de stand 0-1.

Rond de 70e minuut viel de gelijkmaker. Een corner werd bij de tweede paal teruggekopt door Robin Groenendijk en uiteindelijk in het volle doelgebied door Daan Boerboom over de doellijn gewerkt. In de laatste tien minuten ontstonden meerdere goede kansen voor ESTO om de overwinning uit het vuur te slepen. Dat lukte niet en moet ESTO dus volgende week stevig aan de bak bij ONA om weer uit te gevarenzone te komen.

► De goedspelende Tim v.d. Lagemaat aan de bal voor ESTO. (Foto: Han Koevoets)

 
Andy Biekman nieuwe trainer ESTO

In het nieuwe seizoen zal de 49-jarige Andy Biekman eindverantwoordelijk zijn voor het wel en wee binnen de selectie. De in Zoetermeer woonachtige Biekman heeft in zijn spelersloopbaan op alle niveaus gespeeld, waaronder het hoogste amateurniveau. Als trainer is hij gestart met het trainen van diverse jeugdteams bij de clubs RVC/Rijswijk & Haaglandia waar hij ook speler als actief is geweest.
Na de diverse jeugdelftallen getraind te hebben is hij als assistent-trainer gaan werken bij DHC Delft, hier was hij verantwoordelijk voor de analyses van de tegenstander van het eerste elftal en trainer van het tweede elftal.
Na deze leerzame periode is Andy op eigen benen gaan staan en is hij onder andere drie seizoenen trainer geweest van WDS uit Driebruggen.