BZ&PC tweede bij nachtelijke zwemmarathon

20-03-2019 Leiderdorp - De synchroonzwemsters uit de bovenbouw van BZ&PC deden dit jaar voor de tweede keer mee aan de zwemmarathon ‘Nacht van Leiderdorp’. Vorig jaar werd er met één team deelgenomen, dit jaar waren er twee teams die meezwommen. De teams hadden in de onderlinge communicatie namen gekregen als het ‘Oude Wijven-team’ en het ‘Jonge Godinnen-team’. Team 1 - "Oude Wijven" Team (foto) bestond uit: Michelle van der

Neut, Louise de Vreugd, Katy Smith, Denise Franke, Petra van der Neut, Anja Ruven-van Greuningen, Joyce Benders-de Jong, Nikki Doornhein en Michelle van der Wouden.
Team 2 - "Jonge Godinnen" Team bestond uit: Anouk Baars, Emma Verdouw, Anna Verdouw, Sanne Baars, Gerianne Koot, Evy Onderwater, Jasmijn van Beijnum en Elza van Vliet.

De ‘Nacht van Leiderdorp’ is een acht uur durende zwemwedstrijd deze werd gehouden in de nacht van zaterdag 16 maart op zondag 17 maart in zwembad ‘De Does’. Onder begeleiding van muziek verzorgd door een DJ werden in blokken van 10 minuten zoveel mogelijk baantjes gezwommen. De teams bestonden uit enthousiaste zwemmers, heren en dames, van reddingsbrigades en zwemverenigingen. Om 18:00 uur werd er gestart en om 2:00 uur ’s nachts kwamen de laatste zwemmers uit het water.

De ‘Jonge Godinnen’ zwommen 27.600 meter oftewel 1104 baantjes. En behaalden daarmee de tweede plaats. De ‘Oude Wijven’ keerden ook met opgeheven hoofden terug naar Bodegraven, zij zwommen 26.750 meter, oftewel 1070 baantjes en behaalde daarmee de vijfde plaats.