'ZwerfafvalChallenge' groot succes (met video)

23-03-2019 Bodegraven-Reeuwijk – In het kader van de landelijke Opschoondag was vanuit het Burgerinitiatief Reeuwijk het idee ontstaan om hier ook in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk extra actie te ondernemen. De ‘ZwerfafvalChallenge’ in Bodegraven-Reeuwijk was hiermee een feit. Zaterdag resulteerde dit  in vele opruimacties die door de gemeente optimaal werden ondersteund met het onder meer verstrekken van grijpertjes,

emmers, zakken en hesjes. In plaats van te gaan winkelen namen veel vrijwilligers in plaats van een boodschappentas een grijpertje en een afvalzak mee om op allerlei locaties in alle dorpskernen aan de slag te gaan.

Zo gingen raadsleden van de gemeente aan de slag om de provinciale verbindingsweg zwerfafvalvrij te maken maar ook organiseerde de Wild Beheer Eenheid Reeuwijk weer het ‘vuilvissen’ in het plassengebied. Het Wijkteam in Reeuwijk Dorp en O.S. de Bron ruimden het vuil op van de Notaris d'Aumerielaan en de Groene Ree tot en met het Lucassenlaantje op. Zodoende waren jong en oud in Nieuwerbrug zaterdagmorgen al vroeg aan de slag gegaan om het zwerfvuil in hun dorp op te ruimen.

Het beste initiatief in ieder dorp won een Zwerfafvaltaart, die langs werd gebracht door de dorpswethouder. Bovendien is er de ZwerfafvalChallenge Wisselbokaal te winnen. Welk initiatief in al de dorpen de winnaar is geworden zal volgende week bekend gemaakt worden.

De dag werd afgesloten bij de mobiele unit van de ‘Plastic Fantastic Fabriek' die geparkeerd stond in zowel Bodegraven als Reeuwijk, waar jonge inwoners hun van thuis meegebrachte plastic afval konden laten omtoveren tot een aparte herinnering.