Bewonersvereniging Vrijevelders opgericht

24-03-2019 Bodegraven - Naar aanleiding van de moeizame communicatie over de plannen voor een migrantenhotel op Groote Wetering II, heeft een aantal toekomstige inwoners van het naastgelegen wijkdeel van Vrijeveld op 20 maart bij de notaris een bewonersvereniging opgericht. Het voordeel van een vereniging is dat namens de leden kan worden opgetreden in plaats van als individu. Toekomstige inwoners van Vrijeveld kunnen zich binnenkort

aanmelden als lid. Het oprichtingsbestuur bestaat uit 12 leden en zal na de te houden verkiezing op de eerste ALV vervangen worden door een gekozen bestuur.
 
De oprichters van de vereniging zijn niet uit op juridisch getouwtrek maar proberen er via een goed gesprek met de gemeente uit te komen. Het oprichtingsbestuur hoopt dat leden en bestuur de focus na de raadsvergadering van 27 maart kunnen verleggen van de hotelplannen naar de leuke zaken die horen bij een nieuw wijkje, zoals bijvoorbeeld met de gemeente meedenken over het openbaar groen.

Er is in de wijk Weideveld  een conflict over het handhavingsbeleid op ontbreken van groene erfafscheiding en er zijn onverwacht plannen voor hoogbouw aangekondigd op veld 3 en 6 die mogelijk nadelige gevolgen kunnen hebben voor de huidige bewoners. Het verenigingsbestuur verwacht ook van nut te kunnen zijn voor de inwoners bij deze ontwikkelingen.

Foto: Oprichtingsbestuur van links naar rechts: Jan-Willem Both (voorzitter), Wilfred van der Weijden (algemeen bestuurslid) en Frank op 't Landt (Secretaris)