Geen revanche voor Rohda ’76 in derby tegen Bodegraven

25-03-2019 Bodegraven - Rohda ’76 was erop gebrand de uitnederlaag tegen Bodegraven in eigen huis recht te zetten. Dat lukte maar ten dele: 2-2. In aanloop naar de dorpsstrijd had Rohda-aanvoerder Mitchell van Waveren al laten optekenen dat hij en zijn teamgenoten aasden op revanche voor het 2-1 verlies in januari aan de andere kant van de Goudseweg. Die intenties zetten de blauwwitten direct kracht bij. Bij de eerste de beste aanval had Esli Westmaas

de 1-0 op de schoen, maar zijn schot belandde op de reclameborden naast het doel. De openingstreffer viel aan de andere kant. Slordig balverlies in de Rohda-defensie leidde de 0-1 in. Sam Bottenberg ging onreglementair neer binnen de beruchte lijnen en Youri Voordouw benutte de toegekende pingel onberispelijk.
Net na de rust was de stand in evenwicht. Roy Snijder veroverde de bal en zette Van Waveren aan het werk. Die had de hoek voor het uitzoeken: 1-1.

De gelijkmaker leek de ommekeer in de wedstrijd, maar Bodegraven bleef dreigend in de counter. Bij een van de aanvallen werd Hulters tegen de graszoden gelopen. Vanaf elf meter liet Voordouw keeper Tim van Jaarsveld voor de tweede keer van de middag kansloos: 1-2. Uiteindelijk stapten de twee ploegen met ieder een punt op zak van het veld. Bodegraven-goalie Vonk torpedeerde Jeroen Schouten binnen de zestien: strafschop! Van Waveren pakte dat cadeautje vakkundig uit: 2-2.
 

 
► Geen tijd om lang te juichen! Mitchell van Waveren snelt na zijn gescoorde gelijkmaker (1-1) met de bal naar de middenstip.
 
► Weg versperd naar de bal! Jeroen Schouten (l) en Jeroen v.d. Zanden (r) van Rohda '76 versperren Dani de Wit (midden) voor Bodegraven de doorgang.