Bewonersavond interessant voor inwoners van Nieuwerbrug

25-03-2019 Woerden - De gemeente Woerden organiseert dinsdag 26 maart een bewonersavond om 20.00 uur in de Maranathakerk aan de Molenvlietbaan 10 in Woerden. De gemeente Woerden is dringend op zoek naar locaties waar bedrijven zich kunnen vestigen, waarvan twee locaties in de buurt van Nieuwerbrug. Het gaat om de locaties Werklint Nieuwerbrug en de Parallelweg-West,

beide aan de westkant van Woerden. De locatie Werklint Nieuwerbrug ligt tussen de Molendijk en Barwoutswaarder waar zich de bedrijven Verweij Houtechniek en Lek Sloopwerken bevinden.

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 7 maart jl. vijf locaties aangewezen voor haalbaarheidsonderzoek naar het realiseren van schuifruimte voor bedrijfsruimte. De andere drie locaties zijn: Putkop III in Harmelen, Burgemeester van Zwietenweg en De Voortuin II in Woerden.

Alle locaties zullen het komend halfjaar op haalbaarheid worden onderzocht. Dit moet duidelijkheid geven aan het lokale bedrijfsleven dat er ruimte gaat komen voor Woerdense bedrijven die bedrijfsgebouwen nodig hebben voor hun bedrijfsvoering.

Bij het onderzoek wordt bekeken hoe bedrijfsgebouwen landschappelijk kunnen worden ingepast, wat de effecten zijn op de omgeving (bijvoorbeeld op het gebied van verkeer), hoe wensen van omwonenden kunnen worden gehonoreerd en welke kansen locaties nog meer bieden. De gemeente onderzoekt ook of de grond kan worden verworven en de schuifruimte budgetneutraal kan worden gerealiseerd.