Vriendenschaar houdt promotie in eigen hand

27-03-2019 Bodegraven - Vriendenschaar heeft promotie naar de 2e klas nog in eigen hand. Afgelopen zaterdag wonnen de Bodegraafse korfballers met 17-16 van Fortissimo. Door deze zege blijft Vriendenschaar op de 2e plaats met 2 punten voorsprong op nummer 3 ACKC. Tegen Fortissimo ging Vriendenschaar goed van start. Het nam een 6-3 voorsprong. Fortissimo vocht zich nadien terug in de wedstrijd. Met een nipte 8-7 voorsprong

haalde Vriendenschaar de rust. Ook in de 2e helft hielden de gasten aansluiting en hadden 4 minuten voor tijd zelfs een 14-16 voorsprong. Middels een stip veroorzaakt door de ingebrachte Justin Kersseboom uit A1 werd het 15-16, en even later ook 16-16 via een mooi schot door dezelfde Kersseboom. Met een gelijkspel op het scorebord waren de laatste minuten van de wedstrijd zenuwslopend.

Uiteindelijk doorbrak Eva Hoogendoorn voor Vriendenschaar de spanning met een prachtige goal die de stand op 17-16 bracht en tevens de eindstand werd. Eva Hoogendoorn scoorde naast de winnende goal nog vijf andere goals en had een belangrijk aandeel in het winnen van de wedstrijd. Komende zaterdag is Vriendenschaar zeker van promotie als het minimaal gelijkspeelt in de uitwedstrijd tegen HKC.
 

► Eva Hoogendoorn (midden) scoorde voor Vriendenschaar de beslissende treffer: 17-16.