VSTS-dames grijpen net naast de winst | Ook herenteam verliest

27-03-2019 Voorburg - VSTS D1 verloor nipt met 3-2 van GSC Haaglanden. De eerste set speelde de Bodegraafse formatie zoals het moest, met hoge servicedruk en goed aanvallend werk wat mede mogelijk werd gemaakt door een stabiele passing. Daardoor verliep de eerste set vrij soepel en won VSTS deze met 17-25. De tweede set was daarentegen een heel ander verhaal. VSTS stond binnen afzienbare tijd op een flinke achterstand en

speelde meer tegen zichzelf dan tegen Haaglanden en verloor dan ook deze set met 25-13. Set drie was bijna een kopie. Ook al heeft VSTS hier wel voorgestaan, door persoonlijke fouten kwam Haaglanden dichterbij en schroomde niet om ook deze set te winnen met 25-19. De vierde set klopte het allemaal weer wat beter bij VSTS. Verschillende wissels werden door coach Dennis Strang ingezet en dit had het juiste effect.

De set werd met 19-25 gewonnen waardoor de stand in sets weer 2-2 was en er dus een vijfde set nodig was om een winnaar aan te wijzen. Het zag er in de vijfde set ook lange tijd naar uit dat VSTS deze zou winnen, maar na de wisseling van speelhelft begon de nummer 3 van Haaglanden te serveren en met veel geluk scoorde zij punt na punt waardoor de stand weer werd gelijk getrokken. Door wederom persoonlijke fouten kon Haaglanden de winst met 18-16 veilig stellen.

OOK HERENTEAM VERLIEST
Ook VSTS H1 verloor nipt. Uit ntegen VOC Maarssen gingen de Bodegravers met 3-2 onderuit. VSTS probeert bijde heren nog degradatie te ontlopen en maakte de laatste wedstrijden een opmars door. Ook tegen VOC Maarssen werd een puike wedstrijd gespeeld maar op sommige momenten viel de bal net de verkeerde kant op. VSTS had deze wedstrijd meer verdiend dan 2 punten. Eindstand: 3-2 (23-25, 25-23, 21-25, 25-20, 16-14).