Eerste lichtjestoernooi smaakt naar meer

02-04-2019 Bodegraven - ,,Superdruk, lekker veel publiek, blije gezichten en trotse teamleiders’’. Zo typeerde medeorganisator Daniëlle Boekensteijn het zogenaamde lichtjestoernooi dat Rohda ’76 voor de eerste keer organiseerde. Een jeugdtoernooi waar maar liefst 16 jeugdteams uit de regio op afkwamen. De voetballertjes in de leeftijd van 10-12 jaar speelden in de namiddag hun eerste wedstrijdjes. Aan het begin van de avond

gingen de lampen aan en kwamen de teams in actie bij kunstlicht.
Naast de onderlinge confrontaties, konden de verenigingen ook nog deelnemen aan een heuse matrassenrace. Dat ludieke onderdeel beheerste ESTO het beste. De Bodegraafse zustervereniging stond trouwens direct klaar toen een van de genodigde verenigingen niet kwam opdagen.
 

RetourMatras - met onder andere een vestiging in Nieuwerbrug - verbond zijn naam aan het toernooi en stelde ook een bedrag beschikbaar voor de organisatiekosten. De ongeveer 30 Rohda-vrijwilligers, die alles tot in de puntjes hadden voorbereid en verzorgd, kunnen met voldoening terugkijken op hun inspanningen. Dat smaakt naar meer.